BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMoskova saldırısında yüzlerce insanı kurtaran çocuk: İslam Halilov----

Moskova saldırısında yüzlerce insanı kurtaran çocuk: İslam Halilov

Moskova saldırısında yüzlerce insanı kurtaran çocuk: İslam Halilov
25 Mart 2024 - 11:44 www.finansgundem.com

Moskova’daki terör saldırısında, 15 yaşındaki İslam Halilov’un soğukkanlılığı ve cesareti sayesinde yüzlerce insanın hayatı kurtarıldı. Genç kahramanın bu özverili davranışı, hem Rusya’da hem de uluslararası alanda takdirle karşılandı.

Moskova'da en az 137 insanın yaşamını yitirdiği kanlı saldırının gizli kahramanı 15 yaşındaki bir genç oldu.

IŞİD uzantılı IŞİD Horasan terör örgütünün üstlendiği saldırıda en az 137 insan yaşamını yitirdi, 180 kişi ise yaralandı.

Söz konusu saldırıda ölüm sayısının artmasını engelleyen kişinin ise 15 yaşındaki İslam Halilov olduğu ortaya çıktı. Soğukkanlılığını yitirmeden çok sayıda insanı acil çıkışlara yönlendiren Halilov'un görüntüleri Rusya'da gündem oldu. Görüntülerde Halilov 100'den fazla insanı acil kapılardan dışarı çıkarırken görüldü.

"100 kişinin ölmesindense kendimi kurban etmek daha iyi bir çözüm"

Halilov, "Ben o sırada kaçan insanlara bağırarak, 'Orada ateş açıyorlar! Hepiniz çıkışa koşun' diye bağırdım. Onlara nereye gitmeleri gerektiğini söyledim ve insanlara yardım etmeye çalıştım" dedi.

Halilov, insanların panik olduğunu söylerken, "Ben grubun en arkasında kaldım ve kimsenin geriye düşmesini istemedim. Ben de çok korktum" derken acil bir durumda ne yapılması gerektiğini müdürlerinden aldığı eğitimle öğrendiğini dile getirdi. Kahraman olmadığını ve sadece işini yaptığını söyleyen Halilov, "100 kişinin ölmesindense kendimi kurban etmek daha iyi bir çözüm" dedi.

Halilov'a ödül yağdı

Halilov'un kahramanlığı Rus medyasında gündem olunca Spartak Moskova isimli futbol kulübü genç öğrenciye takımın maçlarına ücretsiz bilet hakkı verdi. Rus rapçi Morgenstern de Halilov'a 11 bin dolar gönderdiğini söyledi.

Rus yetkililer Halilov'a cesareti dolayısıyla bir madalya verileceğini de duyurdu.

Rusya’da ulusal yas

 

Moskova'daki terör saldırısı: Hakim karşısına bu halde çıktılar!

 

Moskova'daki terör saldırısı için Zelenskiy'den Putin'e tepki

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)