BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMorgan Stanley'den küresel büyüme tahmini----

Morgan Stanley'den küresel büyüme tahmini

Morgan Stanley'den küresel büyüme tahmini
14 Haziran 2023 - 12:06 www.finansgundem.com

Morgan Stanley, küresel ekonomide büyümenin bu yıl yüzde 2,9'a ve 2024'te yüzde 2,8'e gerilemesini bekliyor

Morgan Stanley, merkez bankalarının attıkları adımlar sonrasında yüksek faiz oranlarıyla karşı karşıya kalan küresel ekonomide büyümenin bu yıl yüzde 3,5'ten %2,9'a yavaşlamasını ve 2024 yılında da düşük seviyede kalmaya devam etmesini bekliyor.

Morgan Stanley yayınladığı "Makroekonomik Yıl Ortası Görünümü" raporunda, "2023 yılının ortasında, küresel ekonomi bir dizi olağandışı durumla karşı karşıya kalmakta. ABD'de işsizlik oranı, 1968'den bu yana en düşük seviyesinde bulunurken, çekirdek enflasyon 1983 yılından daha yüksek seviyede. Fedve Avrupa Merkez Bankası, son 40 yılın en hızlı faiz artışlarını gerçekleştirdiler ve Japonya Merkez Bankası ile birlikte bilançolarını rekor bir hızda küçültmeye hazırlanmaktalar" tespitlerini yaptı.

ABD ve Avrupa'nın resesyonlardan kaçınmalarının muhtemel olduğunu ancak merkez bankaları enflasyonu yavaşlatmak için kampanyalarına devam ettikçe büyümenin yavaşlayacağını öngören Morgan Stanley ekonomistleri, küresel GDP büyümesinin 2023 yılında %2.9'a yavaşlayacağını tahmin ettiler. 2022 yılında büyüme %3.5 olmuştu. Ancak 2023 için ortaya konan tahmin geçen yılın sonunda ekonomistlerin öngördüğü %2.2'lik büyüme beklentisinin üzerinde.

Morgan Stanley'in Küresel Başekonomisti Seth Carpenter, "Genel olarak, Asya başta olmak üzere gelişmekte olan piyasalarda aşırı performans öngörmeye devam ediyoruz. Özellikle Çin'in yeniden açılması ve toparlanması, döngüsel olarak bölgesel gücü destekleyerek 2023 yılında GDP büyümesini neredeyse ikiye katlayabilir. Orta vadeli olarak, dijitalleşme gibi trendler, Hindistan ekonomisini desteklemeye devam ediyor ve bu yıl %6.5 büyümesi bekleniyor" değerlendirmesini yaptı.

Morgan Stanley: TCMB haziranda faizi yüzde 20'ye çıkarabilir

 

Morgan Stanley'den, Çin ekonomisi tahmini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)