BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMorgan Stanley, Merkez'den faiz indirimi bekliyor----

Morgan Stanley, Merkez'den faiz indirimi bekliyor

Morgan Stanley, Merkez'den faiz indirimi bekliyor
27 Şubat 2019 - 16:19 www.finansgundem.com

Morgan Stanley, Merkez Bankası'nın yılın ikinci ve üçüncü çeyreklerinde 200 baz puanlık birer faiz indirimine gitmesini bekliyor

Morgan Stanley ekonomisti, bankanın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Mart ayı politika toplantısına yönelik beklentilerini yazdı.

“TCMB'nin 6 Mart toplantısına ilişkin geniş çaplı beklenti değişikliğe gidilmemesi yönünde.” diyen Morgan Stanley ekonomisti Ercan Ergüzel, “Reel politika faizinin Türkiye'nin gelişen piyasa benzerleriyle aynı ölçüde/bir miktar daha fazla tutulmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Bankanın notunda bunun, “2010'dan beri gözlemlenen düşük reel faiz – zayıf TL – yüksek TÜFE kısır döngüsünü kırmak için önemli bir araç” olduğu belirtildi.

Morgan Stanley politika yapıcıların yılın ikinci ve üçüncü çeyreklerinde 200'er baz puanlık birer faiz indirimine gitmesini bekliyor.

Piyasa beklentilerine göre TCMB, yıl sonuna kadar 600 baz puanlık Faiz indirimine gidebilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)