BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's'ten Türkiye'ye ilişkin "pozitif ivme" açıklaması----

Moody's'ten Türkiye'ye ilişkin "pozitif ivme" açıklaması

Moody's'ten Türkiye'ye ilişkin pozitif ivme açıklaması
20 Aralık 2023 - 12:17 www.finansgundem.com

Moody's yetkilisi Marie Diron, para ve maliye politikasında seçimlerden sonra belirlenen seyrin korunması, eş zamanlı olarak da yabancı yatırımcıların Türkiye varlıklarına geri dönmesi halinde "Bu durumun pozitif bir ivmeye işaret edeceğini" söyledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye için yayınladığı 'Kredi Görüşü' raporunda, "Türkiye’de kurumsal kapasitede toparlanma pozitif senaryoda dahi zaman alacak" olarak belirtti ve "Sıkı parasal duruşun sürdürülmesi halinde görünüm pozitife çevrilebilir" olarak değerlendirdi.

Reuters'a açıklamalarda bulunan Moody's yetkilisi Marie Diron, yüzde 40'ı aşan politika faizinde değişiklik olup olmayacağını görmek isteyenler için Türkiye'de martta düzenlenecek yerel seçimlerin bir test niteliğinde olduğunu belirtti.

Diron, para ve maliye politikasında seçimlerden sonra belirlenen seyrin korunması, eş zamanlı olarak da yabancı yatırımcıların Türkiye varlıklarına geri dönmesi halinde "Bu durumun pozitif bir ivmeye işaret edeceğini" söyledi.

Ekonomim'de yer alan habere göre, Moody's yetkilisi Diron ve Fitch yetkilisi Parker'ın açıklamaları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erkan ile Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in para ve maliye politikasını düzeltme çabalarına engel çıkmaması halinde, Türkiye'nin kredi notunun 10 yıldan uzun bir süredir ilk defa yükselebileceğine işaret etti.

Diron, ABD'nin borç maliyetlerindeki "son derece belirgin bozulmanın" durup durmayacağını takip ettiklerini, Çin'de ise gayrimenkul şirketleri ve yerel yönetimlerin borç sorunlarını izlediklerini ifade etti.

Moody's, Türkiye raporunu açıkladı

 

Moody's Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirme yapmadı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • A.irfan20 Aralık 2023 13:09

    Dövize baskıyı bırak tefeciden yüksek faizi terk et üyesi oldugun IMF ile ucuza borçlan enflansyonu yalan dolan açıklama halkın ülkenin hissettiği gerçek enflansyonu açıkla liyakat sahibi kişileri kurumlara getir dedikleri geçerli olması gereken net gerçekler