BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody’s'ten Türk bankacılık sektörü değerlendirmesi----

Moody’s'ten Türk bankacılık sektörü değerlendirmesi

Moody’s'ten Türk bankacılık sektörü değerlendirmesi
13 Temmuz 2022 - 12:29 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s BDDK’nın TL kredi kısıtlamasının bankacılık sektörünün kredi notu için negatif olduğunu bildirdi.

Moody’s Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) Döviz varlığı olan şirketlerin TL kredi kullanımına sınırlama getirilen düzenlemenin bankacılık sektörünün kredi notu için negatif olduğunu açıkladı.

Kurum konuya ilişkin raporunda geçen ay yapılan düzenlemenin bankaların kredi kalitesine zarar vereceğini ve yatırımcı güvenini düşüreceğini bildirdi.

Şirketlerin refinansman riskinin arttığına işaret edilen raporda bankacılık sektörünün varlık kalitesinde baskıya yol açabileceği ifade edildi.

Bloomberght'de yer alan habere göre, açıklamada “Yetkililer kur üzerindeki baskıyı hafifletmek için çeşitli önlemleri devreye alıyor ancak bu önlemlerin etkileri azalıyor ve TL’deki değer kaybının temel nedeni olan ‘ortodoks olmayan politikalara’ yanıt vermiyor.” ifadesi kullanıldı.

Raporda ayrıca BDDK düzenlemesi sonrası şirketlerin döviz varlığının azalmasının şirketlerin kurdaki değer kaybına olan direncini azaltabileceği uyarısı yapıldı.

BDDK kredi kısıtlamasında esnekliğe gitti

 

BDDK Başkanı Akben: Düzenlemenin sermaye kontrolü ile alakası yok

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)