BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody’s’ten Ankara harekatı----

Moody’s’ten Ankara harekatı

Moody’s’ten Ankara harekatı
12 Nisan 2013 - 19:19 www.finansgundem.com

Not artışı sinyaliyle gündeme oturan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşundan Babacan'a ziyaret...

Hükümetin terörü bitirmek için başlattığı çözüm sürecine bir destek de uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’ten geldi. Moody’s, çözüm sürecinin ülke notunu pozitif etkileyeceğini açıklayarak kısa süre içerisinde not artışı sinyali verdi. Moody’s’ten not sinyali gelmesinin perde arkasında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’la görüşme olduğu ortaya çıktı.
Moody’s yetkililerinin kendisini önceki gün ziyaret ettiğini belirten Babacan “Çözüm süreciyle ilgili bilgi aldılar. Kendilerine 2007’den bu yana çözüm sürecine yönelik yapılanları tek tek anlattık. Sürecin önemine vurgu yaptık” dedi. Babacan’ı dinleyen Moody’s de dün ‘çözüm sürecine’ vurgu yaparak Türkiye’nin notunu artırabileceğini açıkladı..
Moody’s, çözüm sürecinin bölgeye doğrudan yabancı yatırımları olumlu yönde etkileyeceğini, bunun da Türkiye’nin dışsal kırılganlıklarını azaltıp, ülke kredisini artıracağını belirtti. Açıklamada, sürecin yatırımcı güvenini güçlendirmenin yanı sıra, bölgenin yabancı yatırımcılar açısından cazibesini yoğunlaştıracağı vurgulandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)