BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's'in Türkiye kararı ne olacak?----

Moody's'in Türkiye kararı ne olacak?

Moody's'in Türkiye kararı ne olacak?
10 Nisan 2015 - 09:51 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin Baa3 düzeyinde olan kredi notuyla ilgili değerlendirmesini bu akşam yapacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci katıldığı canlı yayında ekonomi gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's’in Türkiye ile ilgili bugün yayınlayacağı raporu değerlendiren Zeybekçi, “Moody’s'in en kötü ihtimalle Türkiye ile ilgili nötr olmasını bekliyorum” dedi.

İşte Zeybekçi’nin açıklamalarından satır başları;

MERKEZ’İN GÖREVİ HÜKÜMETE UYGUN HAREKET ETMEK

Hükümetin aldığı kararlara uygun hareket etmek Merkez Bankası’nın görevidir. Türkiye doğrudan yabancı sermayenin yüzde 72’sini AB’de alıyor. Yaşanan gelişmeler euronun değer kaybetmesi ile öngörülebilirdi. Türkiye’nin yüksek faiz bedelini ödemesine gerek yok. Türkiye Fed’den daha çok AB kanalından etkilenir. 2014 Haziran’dan buyana dolar endeksindeki par birimleri yüzde 26 geriledi ve TL’nin değer kaybı yüzde 22 seviyesinde kaldı.

KURDAKİ YÜKSELİŞ TEHLİKE Mİ?

Kurdaki yükselişi tehlike/tehdit olarak görmüyorum. Kurda yaşanan artış enflasyona tek seferlik yansıma yaratır. Ekonomik kriz çıkaramaya çalışanlar yanlış yapar. Cari açığımız artık tehlikeli boyutta değil. Cari açık/GSYH oranı yüzde 4’ler düzeyine gerileyecek. Reel sektörün döviz kredileri sürdürülebilir.

MOODY’S'İN KARARI NE OLUR?

Moody’s'in en kötü ihtimalle Türkiye ile ilgili nötr olmasını bekliyorum. Kredi maliyetlerinin üzerindeki kamu paylarının azaltılması yerinde olacaktır. Kredi maliyetleri üzerindeki kamu yükü azaltılmalı. Türkiye'nin finansmanla ilgili sıkıntısı yoktur, olmayacaktır. ABD dolarının bu kadar yükseltmesini sağlayan faktör, faizlerin artırılacağı beklentisidir. ABD’de Fed’in bu yıl faiz artırabileceğini düşünmüyorum.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)