BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's Türkiye'nin kredi notunu düşürdü----

Moody's Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Moody's Türkiye'nin kredi notunu düşürdü
13 Ağustos 2022 - 01:05 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B2"’den “B3”e düşürdüğünü, not görünümünü ise "durağan" olarak teyit ettiğini açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B2"den "B3"e düşürdü, not görünümünü "negatif"ten "durağan"a çevirdi.

Moody's, Türkiye ekonomisine ilişkin takvim dışı değerlendirmeye gitti.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun "B2"den "B3"e düşürüldüğü, kredi notu görünümünün "negatif"ten "durağan"a çevrildiği bildirildi.

Açıklamada, Türkiye'nin dış pozisyonunun özellikle artan enerji fiyatlarının bir sonucu olarak beklenenden daha fazla baskı altında olduğu aktarıldı.

Küresel ortamın daha zorlu hale geldiği belirtilen açıklamada, ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 4,5 ve gelecek yıl yüzde 2 büyümesinin beklendiği kaydedildi.

Moody's, mayıs ayında yayımladığı tahminlerde, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,5 ve gelecek yıl yüzde 4 büyüyeceğini öngörmüştü.

Daha önce takviminde Türkiye için değerlendirme tarihi 27 Mayıs olarak belirtilen Moody's, bu tarihte ülkenin kredi notuna ilişkin güncelleme yapmamıştı.

Moody's İtalya'nın kredi notu görünümünü negatife çevirdi

 

S&P, Ukrayna'nın kredi notunu temerrüt seviyesine düşürdü

 

Fitch, Ukrayna'nın kredi notunu düşürdü

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TuğBey13 Ağustos 2022 13:41

     SEN Moody's önce yunanistanın kredi notunu bi sıfırla sora sıra türkiyeye gelsin.hepiniz siyasi hareket ediyorsunuz. artık size yatırımcılar inanmıyor.

  • Cevap13 Ağustos 2022 21:36

    Niye Adamlar dosdoğru dürüstçe en ahlaklı şekilde senin ekonominin bozuk oldunu söylüyorlar sen önce kötü yönetilen ekonomik politikaları gör kör tugrul enflansyonun dünyanın en yüksek enflansyonu siyasetle kötü yönetilen ekonominin ne ilgisi var adamlar haklı olarak sen ve senin gibilerin sahte cehalet içindeki davranışlarına inanmıyor