BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's Çin için büyüme tahminini düşürdü----

Moody's Çin için büyüme tahminini düşürdü

Moody's Çin için büyüme tahminini düşürdü
30 Mayıs 2022 - 09:03 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, Çin için 2022 yılı büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti.

Kovid ile ilişkili aksaklıklar, gayrimenkul sektöründe sıkıntılar ve artan jeopolitik gerilimlerin Çin'in büyümesini yavaşlatacağını savunan Moody's, 2022 yılı için GSYH büyüme beklentisini yüzde 5,2'den yüzde 4,5'e indirdi. Ancak Moody's 2023 yılında büyümenin yüzde 5,3 seviyesine toparlanacağını da tahmin etti.

Moody's Başkan Yardımcısı Lillian Li yaptığı değerlendirmede, "Sabit varlık yatırımlarında yılın ikinci yarısında bir toparlanma bekliyoruz, talepte normalleşme ve zayıf kur ihracatta büyümeyi destekleyecek. Ancak tüketim, ancak virüs endişeleri azalır ve tedbirler gevşetilir ise güçlenir" ifadelerini kullandı.

Moody's, Çin'de politika yapıcıların tedbirlerinin büyümeyi ve piyasa güvenini desteklenmeye odaklandığını, ancak bunların ihtiyatlı ve ılımlı olacaklarını da öngördü.

İngiltere'de bir sektör yok olmanın eşiğinde

 

Çin'in ticaret hacmi 3,5 trilyona dayandı

 

Çin, yabancı yatırımcılar için kuralları gevşetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)