BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMonsanto, öğretmenlere 185 milyon dolar tazminat ödeyecek----

Monsanto, öğretmenlere 185 milyon dolar tazminat ödeyecek

Monsanto, öğretmenlere 185 milyon dolar tazminat ödeyecek
30 Temmuz 2021 - 12:22 www.finansgundem.com

Washington'daki bir okulda görev yapan 3 öğretmen, florasan lambalardaki PCB maddesine maruz kalma nedeniyle beyin hasarına uğradıklarını belirterek Monsanto'ya dava açtı. 85 milyon dolar tazminat kazandı.

Monroe'daki Sky Valley eğitim merkezinde çalışan öğretmenler, okuldaki floresan aydınlatmada poliklorlu bifenillere veya PCB'lere maruz kalmaktan beyin hasarına uğradıklarını söyledi. Bu florasanları üreten firma Monsanto'ya kimyasal maruziyet nedeniyle dava açtı. Mahkeme 3 öğretmene 185 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verdi.

Öğretmenlerin avukatı Rick Friedman yaptığı açıklamada, "Bu, Monsanto'yu sorumlu tutmak için büyük bir adım" dedi.

ŞİRKETTE TEMYİZ HAZIRLIĞI

2018 yılında Monsanto'yu satın alan Bayer, şirketin karara katılmadığını ve temyize gidebileceğini söyledi. Bayer sözcüsü Susan Skiles Lukes, "Bu davadaki kanıtlar, davacıların güvenli olmayan seviyelerde PCB'lere maruz kaldıklarını veya maruziyetin iddia edilen yaralanmalara neden olabileceği yönündeki sonuçları desteklemiyor" dedi.

Şirket, davanın odak noktası olan ışık balastlarının modasının geçtiğini ve 40 yıldır üretilmediğini vurguladı.

YASAK AMA KULLANILIYOR

PCB içeren milyonlarca floresan ışık balastı ile kimyasallar kanser ve diğer hastalıklara neden olabileceği endişeleri nedeniyle yıllar önce yasaklanmıştı. 2019 Associated Press araştırması, yasaklamanın ardından ürünlerin kırk yıl sonra ABD genelinde okullarda ve kreşlerde halen kullanıldığını ortaya çıkardı.

Birçok eski bina da yasaların izin verdiğinden çok daha yüksek seviyelerde bulunan PCB'lerle yapılmış tavan karoları, zemin yapıştırıcıları ve boyaları bulunuyor. PCB'ler, Monsanto Co tarafından üretilen ve 1979'da yasaklanıncaya kadar elektrikli ekipmanlarda soğutucu ve yağlayıcı olarak yaygın olarak kullanılan bileşenlerin karışımı olarak tanımlanıyor.

4 ilaç devi rekor tazminat ödeyecek

 

Volkswagen, o araçları satın alanlara tazminat ödeyecek

 

AstraZeneca'ya tazminat davası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)