BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMobilya, kağıt ve orman ürünlerinde 4,1 milyar dolarlık ihracat----

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde 4,1 milyar dolarlık ihracat

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde 4,1 milyar dolarlık ihracat
13 Temmuz 2022 - 11:26 www.finansgundem.com

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörünün ihracatı ilk 6 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artarak 4,1 milyar dolara ulaştı.

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği rakamlarından derlenen verilere göre, sektörün ihracatı, yılın ilk yarısında rekor kırdı.

Sektörün ihracatı ocak-haziran döneminde ilk kez 4 milyar doları aşarak 4,1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Haziran ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30,7 artışla 801 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Söz konusu dönemde gerçekleşen ihracattan mobilya sektörü 2,4 milyar dolarlık pay aldı.

Kağıt ve karton ihracatı 1,5 milyar doları aştı

Sektör içinde bulunan kağıt ve karton ürünleri grubunda ihracat yılın ilk yarısında 1,53 milyar dolar oldu. Ocak-haziran döneminde artış yüzde 47 olarak gerçekleşti.

Bu dönemde en çok ihracat yapılan ülke 169 milyon dolarla Birleşik Krallık olurken, en yüksek ihracat artışı yüzde 241 ile İtalya'da kaydedildi. İhracatta ilk 5 ülke Bileşik Krallık, İsrail, Irak, İran ve Yunanistan olarak sıralandı.

Kağıt ve karton sektörünün haziran ihracatı ise 314 milyon dolarla bu yılın en iyi performansına imza attı.

"Türk kağıt sanayicileri dünyada adından daha sık söz ettirmeye başladı"

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Alican Duran, yaptığı açıklamada, güçlü ve beklentilerinin üstünde bir performansla noktaladıkları 2021'in ardından bu yılın da iyi devam ettiğini söyledi.

Yeni pazar yerlerine açıldıkları 2022'in ilk yarısında yurt içi ve yurt dışındaki fabrika yatırımları sayesinde potansiyellerini daha da artırdıklarını dile getire Duran, aldıkları sıkı önlemler sayesinde Rusya-Ukrayna savaşı ve diğer olumsuz gelişmelerden az etkilendiklerini anlattı.

Duran, "Bunda hiç kuşku yok ki salgınla birlikte deneyimlediğimiz hızlı reaksiyon verme ve önlem planlarını hazırlayıp devreye sokma gayretimiz etkili oldu." diye konuştu.

Yeni yatırım ve ihracat hamleleriyle birlikte Türkiye kağıt sanayicilerinin dünyada adından daha sık söz ettirmeye başladığının altını çizen Duran, "Yılın ikinci yarısı için yeni yatırımlarımız şu an hazır. Bunları en kısa sürede hayata geçirip sektörümüzün mevcut ihracat kapasitesini daha da artırarak 2021 yılındaki ihracat rakamını geçmeyi hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.

"Gelişmiş ülkelerin ihracatımızda önemli yeri var"

Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Özkan, global tedarik zincirindeki aksamalar ve Rusya-Ukrayna savaşına rağmen ihracatı artırma başarısı gösterdiklerini belirterek, yollarına emin adımlarla devam ettiklerini bildirdi.

Bilgi paylaşımının ve yol göstermenin bu başarıya sunduğu katkıdan bahseden Özkan, "Bugün en çok dış ticaret fazlası veren sektörler arasında yerimizi alıyorsak bunda doğru stratejilerin ve ileri görüşlü hamlelerimizin büyük önemi bulunuyor.

Firmalarımız ihracat hedefleri doğrultusunda belirlediği ülkelerde nokta atışı adımlar atarak piyasa payını artırıyor. Bu noktada İngiltere, Almanya, ABD, Fransa gibi gelişmiş ülkelerin ihracatımızda önemli bir yeri bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Mobilyada yeni zamlar kaçınılmaz

 

Trakya'dan 951,4 milyon dolarlık ihracat

 

Yılın ilk yarısında 5,44 milyar dolarlık hububat ihracatı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)