BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMİT'ten terör örgütüne sınır ötesi operasyon----

MİT'ten terör örgütüne sınır ötesi operasyon

MİT'ten terör örgütüne sınır ötesi operasyon
14 Ocak 2024 - 10:37 www.finansgundem.com

MİT, Irak'ta faaliyet gösteren PKK/KCK mensubu Hasan Seburi'yi, Süleymaniye'de düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) son dönemde Irak’ta kurduğu istihbarat ağı aracılığıyla Süleymaniye ve çevresinde çok sayıda teröristi listeden silerek terör örgütü PKK/KCK'ya darbe vurmaya devam ediyor.

MİT, Türkiye'ye yönelik istihbarat toplama, keşif ve gözetleme faaliyeti yürüttüğü tespit edilen terör örgütü PKK/KCK mensubu Hasan Seburi'yi, Irak Süleymaniye'de düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre MİT, örgüte yeni katılan 'Redur Baz' kod adlı Hasan Seburi'yi takibe aldı. Irak Pencevin kırsalında faaliyet gösteren teröristin, istihbarat toplama ve keşif/gözetleme faaliyetlerinde kullanılmak üzere eğitildiği tespit edildi. Teröristin yeri saha ajanları tarafından belirlendikten sonra operasyon için düğmeye basıldı. Türkiye'ye yönelik istihbarat toplama, keşif/gözetleme faaliyetlerinde kullanılması planlanan terörist, MİT tarafından nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

MİT'ten Irak'ın kuzeyinde nokta operasyon

 

MİT'ten terör örgütünün sözde sorumlusuna operasyon

 

MİT'ten terör örgütü PKK'nın sözde sorumlusuna operasyon

 

MİT'ten Suriye'de operasyon: DEAŞ sorumlusu Halep'te yakalandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)