BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMİT'ten nokta operasyon! Sözde sorumlu etkisiz----

MİT'ten nokta operasyon! Sözde sorumlu etkisiz

MİT'ten nokta operasyon! Sözde sorumlu etkisiz
16 Şubat 2024 - 10:00 www.finansgundem.com

MİT, Suriye'de gerçekleştirdiği perasyonla terör örgütü PKK/PAJK'ın sözde sorumlularından Fatma Sakana'yı etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK'nın 2 Eylül 2012'de Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde gerçekleştirdiği 10 askerin şehit olduğu saldırının faillerinden PKK/PAJK'ın sözde koordinasyon üyesi 'Sorhin Rojhilat' kod adlı Fatma Sakana'yı Kamışlı'da nokta operasyon ile etkisiz hale getirdi.

MİT'in saha ajanlarının istihbaratı ile Fatma Sakana'nın, Beytüşşebap'taki güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen eylemde yer aldığı öğrenildi. Sakana, MİT'in öncelikli hedef listesine alındı. Terörist Sakana, MİT'in Kamışlı'da gerçekleştirdiği nokta operasyonla etkisiz hale getirildi. PKK'nın 2 Eylül 2012'de Şırnak/Beytüşşebap'ta güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirdiği 10 askerin şehit olduğu eylemin faillerinden Sakana, Irak'ta bulunduğu dönemde, kadın örgüt mensuplarına ilgisiyle bilinen PKK'nın sözde sekretarya sorumlusu Duran Kalkan ile birlikte faaliyet yürüttü.

Beytüşşebap şehitlerinin faili nokta operasyonla etkisiz

Sakana'nın örgüt içindeki yükselişlerinin Duran Kalkan ile yakınlığı sayesinde olduğu öğrenildi. Fatma Sakana, 2006 yılında İran'dan örgüte katıldı. 2010-2012 yıllarında Şırnak kırsalında faaliyet yürüttü. Bu dönemde güvenlik güçlerine karşı eylemlerde yer aldı. 2014'te Suriye'ye geçen Sakana, uzun süre PKK/YPG Ayn El Arab sözde sorumlusu olarak faaliyet yürüttü, akabinde Irak'a geçti. Süleymaniye ve Hakurk alanlarında aktif olarak yer aldı. 2018'de Irak/Mahmur Rüstem Cudi Kampı'nda sözde sorumlusu oldu. 2021'de tekrar Suriye'ye geçti. PKK/YPG-YPJ bünyesinde sözde sorumlu olarak faaliyet yürütmeye başladı. Sakana, ayrıca PAJK sözde koordinasyon üyesiydi.

MİT'ten MOSSAD operasyonu: 7 gözaltı

 

MİT'ten sözde sorumluya Irak'ta nokta operasyon!

 

MİT'ten terör örgütüne sınır ötesi operasyon

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)