BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMİT'ten Kamışlı'da operasyon! Hasan Cihad Bekir etkisiz hale getirildi----

MİT'ten Kamışlı'da operasyon! Hasan Cihad Bekir etkisiz hale getirildi

MİT'ten Kamışlı'da operasyon! Hasan Cihad Bekir etkisiz hale getirildi
16 Ocak 2024 - 11:26 www.finansgundem.com

Millî İstihbarat Teşkilatı, Kamışlı'da düzenlediği operasyonla, geçmişte Zigana geçidi, Tokat ve Karadeniz’in iç kesimlerine kadar sızan grupların başında bulunan Hasan Cihad Bekir'i etkisiz hale getirdi.

Suriye’de öldürülen bir teröristle daha PKK-YPG’nin bir bütün olduğu bir kez daha ortaya konuldu. Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT)’nın Haseki vilayetine bağlı Kamışlı’da düzenlediği operasyonda 2008-2012 yıllarında Karadeniz, Tunceli ve Bingöl kırsalında 11 güvenlik görevlisinin şehit edildiği kanlı saldırının faili olmaktan aranan Şervan Halep kod adlı Hasan Cihad Bekir öldürüldü.

Sözcü'den Ögür Cebe'nin haberine göre, Suriye’nin Haseki vilayetinde Kamışlı İlçesinden Nusaybin sınırındaki hudut birliklerine yönelik saldırı hazırlığı içinde olduğu tespit edilen PKK-YPG’nin Haseki bölge komutanı Hasan Cihad Bekir, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın düzenlediği nokta operasyonla öldürüldü. Haseki’de barındığı tespit edilen teröristin bulunduğu PKK-YPG’ye ait binaya düzenlenen operasyonda öldürülen teröristin son olarak IŞİD’li teröristlerin ve ailelerinin rehin tutulduğu ABD Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı birliklerin de ziyaret ettiği Hol Kampı'nda ABD’lilerin yanında görüntülenmişti.

TERÖRİSTBAŞINDAN EĞİTİM ALDI 

Suriye uyruklu terörist 30 yıldan beri terör örgütü PKK’nın Suriye, Irak’ın kuzeyi ve Türkiye sınırları içinde birçok bölgede kanlı saldırıların planlamasını yapmaktan aranıyordu. Hasan Cihad Bekir, 1993 yılında da Abdullah Öcalan’ın barındığı Şam’daki sözde Mahsun Korkmaz Akademisi'nde bizzat teröristbaşından ideolojik eğitim almış ve bir dönem yakın korumalığını yapmıştı. Bekir’in, Şırnak ve Siirt kırsalındaki Kato, Gabar, Cudi, Kel Mehmed, Çırav, Herekol, Bestler-Dereler bölgelerinde güvenlik güçlerine karşı çok sayıda saldırıda yer aldığı yakalanan ve teslim olan teröristlerin teşhis ve ifadelerinde yer alıyor.

ÜST BÖLGE SORUMLUSUYDU

Terörist, 2008-2012 yıllarında Tunceli, Bingöl, Erzincan kırsalı ile buradan açılım grubu içinde yer alarak Karadeniz kırsalına sızma yaparak çok sayıda asker ve polisin şehit edildiği saldırıların da başındaki isimlerden biriydi. Bekir, 'Dersim Sahası' diye adlandırılan Tunceli’ye Ovacık, Günbeyi, Geyiksuyu, Çiçekli, Pertek, Bali Deresi, Gari Kuşağı, Hozat, Çemişgezek kırsalını içine alan Batı karargahı ile Pülümür, Kocatepe, Pokus, Nazimiye, Bezik Ormanları, Kıl Deresi, Dokuzkayalar ve Şişik ormanları ile Batı il merkez gücü diye adlandırılan Aliboğazı kırsalında üst bölge sorumlusu düzeyinde faaliyet yürütüyordu.

Terörist Bekir, Tunceli kırsalındayken Mercan Dağları üzerinden açılım grubu adı altında Erzincan Refahiye-Kızıldağ üzerinden Zigana geçidi, Gümüşhane üzerinden Tokat ve Karadeniz’in iç kesimlerine kadar sızan grupların başında yer alıyordu.

11 ŞEHİDİN FAİLİ 

Terörist Bekir’in, Tunceli’ye bağlı Nazımiye İlçesindeki Sarıyayla Jandarma Karakolu'na saldırıda karakol komutanı Hasan Özürberk ile askerler Kemal Koçyiğit, Adem Şimşek, Erman Aydın ve Ahmet Eyce’nin şehit edilmesi, Sivas Suşehri’nde uzman çavuş Şükrü Özyol, Giresun Dereli İlçesinde Astsubay Ahmet Eryılmaz, Ordu’nun Akkuş İlçesinde uzman çavuş Hacı Emin Pişkin, Bingöl’ün Kığı İlçesinde er Eyüp Gürsoy’un şehit edilmesi, Samsun’un Ladik İlçesinde devriye gezen polis aracına saldırıda Malik Soykal ile Hüseyin Koç adlı polislerin şehit edildiği saldırıları bizzat gerçekleştirmekten aranıyordu.

Terörist Bekir’in, 2013 yılında Tunceli kırsalından beraberindeki bir grupla Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarına buradan da Arap Baharı sonrasında oluşan yönetim ve otoride boşluğundan istifade ederek Suriye’nin kuzeyini işgal eden PKK-YPG saflarında 2018’den bu yana sorumlu düzeyde faaliyet yürütüyordu. Terörist Deyri Zor bölgesinden Haseki’ye saha sorumlusu olarak geçince MİT’in sıkı takibiyle düzenlenen nokta operasyonla öldürüldüğü ortaya çıktı.

MİT, PKK üssü Fransız Lafarge'ın tesisini vurdu

 

Eski MİT Daire Başkanı Eymür toprağa verildi

 

MİT'ten Suriye'de operasyon: 23 hedef imha edildi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)