BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMİST ülkeleri BRIC'i sollayacak----

MİST ülkeleri BRIC'i sollayacak

MİST ülkeleri BRIC'i sollayacak
27 Kasım 2013 - 07:34 www.finansgundem.com

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu MIST ülkelerinin BRIC ülkelerini büyüme hızıyla geride bırakabilir

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu MIST ülkelerinin (Meksika, Endonezya, Güney Kore ve Türkiye) büyüme hızlarıyla önümüzdeki yıllarda BRIC ülkelerini geride bırakması bekleniyor. Reuters haber ajansının değerlendirmesinde MIST'ın gelecek üç yılda ortalama yüzde 4,2'lik büyümeyle yüzde 4 büyümesi beklenen BRIC'i geçeceği öngörüsünde bulunuldu. Buna ek olarak, MIST ekonomilerinin Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) açısından Güney Kore'nin etkisiyle BRIC'ten daha iyi olduğuna işaret edildi. 

MIST'TE ORTALAMA GELİR 12 BİN 584 DOLAR
Değerlendirmeye göre, MIST ekonomilerindeki ortalama GYSH, BRIC ülkelerinden yüzde 51 daha fazla. Şu anda BRIC ülkelerinde GSYH ortalaması 8 bin 321 dolar. MIST'te ise bu rakam 12 bin 584 dolar. 

SON DÖRT YILDA BRIC ÖNDE
Brezilya, Rusya, Çin ve Hindistan'dan oluşan BRIC ülkeleri geçen dört yılda ortalama yüzde 4,8 büyüme ile yüzde 4,3 büyüyen MIST'ı geride bıraktı.  BRIC, 2005-2008 arası ortalama yüzde 8,1 büyürken, MIST aynı süreçte yüzde 4,6 büyüdü. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)