BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMısır'dan büyük kaçış----

Mısır'dan büyük kaçış

Mısır'dan büyük kaçış
17 Ağustos 2013 - 08:10 www.finansgundem.com

Mısır’daki gerilimin daha da artmasıyla yabancı şirketler birer birer bu ülkedeki faaliyetlerini durduklarını açıkladı

Mısır’daki askeri yönetimin müdahaledesinin ardından 700 kişiden fazla can kaybına yol açarken binlerce kişi de yaralandı. Müdahaleden sonra Mısır’daki gerilimin daha da artmasıyla yabancı şirketler birer birer bu ülkedeki faaliyetlerini durduklarını açıkladı.
JAPONLAR ARA VERDİ
Japon otomotiv devleri Toyota ve Suzuki, “siyasi kargaşa” nedeniyle Mısır’daki tüm üretim faaliyetlerini durdurduğunu bildirdi. Toyota’dan yapılan açıklamaya göre üretime devam edip edilmeyeceği önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmelere göre belli olacak. Mısır’da üretim tesisleri bulunan Sumitomo Electric de ülkedeki bütün Japon çalışanlarını tahliye ettiğini duyurdu. ABD’li dev otomobil üreticisi General Motors Kahire yakınlarındaki fabrikasını ve ofisini kapattığını duyurdu. Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Royal Dutch Shell, ülkedeki ofislerini birkaç günlüğüne kapatırken çalışanlarının iş seyahatlerine de sınırlama getirdi. İsveçli ev aletleri üreticisi Electrolux de Kahire yakınlarında 7 binden fazla kişiye istihdam sağlayan fabrikalarının kapısına kilit vurdu.
TURİZME DARBE
Mısır’da şiddetin tırmanması, ülkenin en önemli döviz kaynağı olan turizmi de baltalıyor. Turizm operatörleri Thomas Cook ve TUI, Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın seyahat uyarısının ardından bu ülkeden Mısır’a düzenlediği bütün turlarını iptal etti. Belçika yönetimi de benzeri bir uyarı yayınlayınca tur operatörü Neckermann ve Jetair havayolu şirketi rezervasyonları
iptal etti. Air Berlin de 15 Eylül’e kadar Mısır’ın Kızıldeniz kıyısındaki turizm merkezlerine yeni rezervasyon almayacağını duyurdu.
ÇARESİZİZ DEDİ
Mısır’daki Türk şirketlerinden Ülker, önceki gün üretimi geçici olarak durdurduğunu açıklamıştı. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Mısır’daki sokağa çıkma yasağına uymak, çalışanlarımızı korumak için üretime ara verdik. Ama hadisenin akılalmaz boyutu karşısında çaresiziz!” ifadesini kullanmıştı.
‘Bizde önemli bir sıkıntı yok’
EKONOMİ Bakanı Zafer Çağlayan, Mısır’daki Türk firmalarında bir sıkıntı olmadığını açıkladı. Sadece Ülker Grubu’nun bir firmasından Mısır’da üretimi durdurma yönünde bir açıklama geldiğini belirten Çağlayan, “Mısır’la gerek ikili, gerekse transit ticaretimizde herhangi bir sorun görünmüyor. Dilerim ki, firmalarımızı gocundurmasınlar, yıldırmasınlar. Mısır’ın geleceği için, ekonomisi için söylüyorum. Mısır halkının, çalışanların kendi ekmek teknelerini en iyi şekilde korumasını bekliyorum” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)