BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMısır'da son 7 ayın en düşük vaka sayısı----

Mısır'da son 7 ayın en düşük vaka sayısı

Mısır'da son 7 ayın en düşük vaka sayısı
01 Temmuz 2021 - 17:52 www.finansgundem.com

Mısır, ayda 10 milyon doz Sinovac aşısı üretmeyi amaçladıklarını açıkladı

Mısır’da, korona virüsle enfekte olan kişi sayısında dikkate değer bir düşüş yaşandı. Ülkede kaydedilen resmi oranlar, Kasım ortasından bu yana en düşük seviyesine ulaştı. Mısır Sağlık ve Nüfus Bakanlığı, son 24 saat içerisinde 261 yeni vaka sayısının kaydedildiğini ve 23 kişinin öldüğünü açıkladı.

Bakanlık, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden günlük olarak yaptığı açıklamada, toplam vaka sayısının 281 bin 31, toplam ölü sayısının da 16 bin 148 olduğunu belirtti. Bakanlık ayrıca, 323 kişinin iyileştiğini de açıklarken, virüsten iyileşen toplam kişi sayısının da 210 bin 805’e ulaştığını ifade etti.

Bu gelişme, Mısır Sağlık Bakanı Hale Zayed’in 30 Haziran’da ülkesinin Çin’in korona virüse karşı geliştirdiği Sinovac aşısından 300 bin doz ürettiğini açıklamasının ardından yaşandı. Aynı şekilde gelecek Ağustos ayından itibaren korona virüsle mücadele için ayda yaklaşık 10 milyon doz üretim yapmanın planlandığını söyleyen Zayed, bu adımı da ‘tarihi’ olarak nitelendirdi. Sağlık Bakanı, “Çin Sinovac Şirketi, önümüzdeki altı ay boyunca Mısır’da yaklaşık 80 milyon doz koronavirüs aşısı üretmeyi kabul etti” diyerek, Agura bölgesindeki VACSERA fabrikasının ‘tek vardiyada’ 300 bin doz korona virüs aşısı üretim kapasitesiyle faaliyet gösterdiğine dikkat çekti. Bakan, bu yıl sonuna kadar 40 milyon vatandaşı aşılamayı hedeflediklerini de vurguladı.

Mısır’ın Etiyopya ve Afrika Birliği Büyükelçisi Usame Abdulhalık, Mısır’ın Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (Africa CDC) Afrika ülkelerinin aşılara eşit erişiminin desteklenmesinin yanı sıra özellikle de koronavirüs pandemisiyle mücadeledeki rolüne tam destek verdiğini vurguladı. Büyükelçisi Usame Abdulhalık, Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (Africa CDC) Direktörü Dr. John Nkengasong ile yaptığı görüşmede, ‘kıta ülkelerine yönelik aşı mevcudiyetini artırmak için Mısır’da tıp alanında mevcut olan seçkin üretim kapasitelerinden nasıl yararlanılabileceği’ meselesini ele aldı.

İsrail'de son 3 ayın en yüksek vaka sayısı

 

 

DSÖ: Avrupa'daki korona vakaları 10 hafta sonra yeniden artışta

 

Moskova'da 'yeniden' aşılama süreci başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)