BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMısır'da ithalatın faturası yüzde 90 arttı----

Mısır'da ithalatın faturası yüzde 90 arttı

Mısır'da ithalatın faturası yüzde 90 arttı
05 Temmuz 2022 - 12:51 www.finansgundem.com

Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle Mısır'ın ithalat faturasının aylık yüzde 90 arttığı bildirildi.


Mısır Maliye Bakanı Muhammed Muit, yaptığı basın açıklamasında, Rusya-Ukrayna savaşından önce aylık 5 milyar dolar olan ülkesinin ithalat faturasının 9,5 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

Muit, başta enerji ve gıda olmak üzere temel ürünlerdeki artışın yanı sıra uluslararası piyasalarda nakliye maliyetinin yükselmesi sonucu ithalat faturasının arttığını ifade etti.

Kovid-19 salgını sonrasında Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesiyle petrolün varil fiyatının 120 dolara kadar ulaştığını hatırlatan Muit, Mısır'ın 120 milyon varil petrolü 7,2 milyar dolara ithal ettiğini, bunun da 2 milyar dolar ek yük oluşturduğunu kaydetti.

Ülkesinin 12 milyon tonluk ithalat ile dünyada buğday ithalatında birinci sırada olduğunu dile getiren Bakan Muit, bu yıl bütçede 588 milyar cüneyh (31,8 milyar dolar) açık beklediklerini söyledi.

Mısır ekonomisi, küresel finans piyasaları üzerinde baskı yaratan Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle yeni zorluklarla karşı karşıya kaldı. Mart ayında ülkeden 10 milyar dolardan fazla döviz çıkışı olmuş, bu süreçte Kahire yönetimi Uluslararası Para Fonundan (IMF) destek istemişti.

Mısır'da antik dönemden kalma 250 mumya bulundu

 

Lübnan, Mısır ve Libya'da buğday krizi

 

Mısır'dan beklentilerin üzerinde faiz artışı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)