BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMilyonluk tarihi eseri satarken yakayı ele verdi----

Milyonluk tarihi eseri satarken yakayı ele verdi

Milyonluk tarihi eseri satarken yakayı ele verdi
28 Ekim 2022 - 16:11 www.finansgundem.com

Ankara'da, kaçakçılar 1 milyon TL değerindeki tarihi eseri satmaya çalışırken yakalandı.

Ankara'da, tarihi eser kaçakçılığına yönelik operasyonlarda 2 kişi gözaltına alındı, çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Gözaltına alınan Ç.Ç.'nin yaklaşık 1 milyon TL değerindeki tarihi eserleri piyasaya sürmek için müşteri aradığı belirlendi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kültür ve tabiat varlıklarının korunması ile kaçakçılığın önlenmesine yönelik, 26 Ekim'de, Etimesgut ve Güdül ilçelerinde 2 operasyon düzenledi. Etimesgut ilçesinde yaşayan Ç.Ç.'nin yaklaşık 1 milyon TL değerindeki tarihi eserleri piyasaya sürmek için müşteri aradığı belirlendi. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan operasyonda Ç.Ç., tarihi eserleri satmaya çalışırken suçüstü yakalandı. Yapılan üst aramasında 20 sikke, 2 bileklik, 6 yüzük ve 3 tarihi obje ele geçirildi.

ROMA DÖNEMİ MEZAR STELİ

Güdül ilçesinde ise burada ikamet eden M.N. adlı kişinin evinin bahçesinde, üzerinde yazı, figür ve semboller yer alan 2 parça halindeki mezar taşı bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Jandarma ekipleri, Beypazarı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Anadolu Medeniyetleri Müzesi yetkilileriyle adrese operasyon gerçekleştirdi. M.N. gözaltına alındı, söz konusu mezar taşının, '2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu' kapsamındaki Roma dönemine ait mermer 'mezar steli' olduğu belirlendi.

Operasyonlarda ele geçirilen tarihi eserler, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne teslim edilip korumaya alındı. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

Evden Bizans'a ait binlerce tarihi eser çıktı

 

2,5 milyonluk tarihi eserleri satmaya çalışan 2 kişi tutuklandı

 

Yurt dışına kaçırılmak istenen tarihi eserler ele geçirildi

 

Balıkesir'de tarihi eser kaçakçılığı: 6 gözaltı

 

Beykoz'da 3 ayrı tarihi eser kaçakçılığı operasyonu

 

Paha biçilemez tarihi eseri tarlada buldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)