BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMilyonluk reklamlar kesildi----

Milyonluk reklamlar kesildi

Milyonluk reklamlar kesildi
04 Haziran 2013 - 11:56 www.finansgundem.com

Beko, Aygaz, Ford, Koçtaş, Arçelik, Vodafone gibi büyük markaların milyonlarca liralık reklamları neden kesildi...

Mindshareworld, Maxus, Mec, Mediacom, O.M.D, Carat, Vizeum, Starcom, Mediawest ve Universal Mccann gibi uluslararası reklam ajanslarının Türkiye temsilcilikleri, reklam planlamasını yürüttükleri Beko, Aygaz, Ford, Koçtaş, Arçelik, İklimSa, Lassa, Carrefoursa, Vodafone, Algida, Unilever, Visa, Ikea, Pegasus, Finansbank ve ING Bank’ın hafta sonu yayımlanacak milyonlarca liralık reklamlarını kesti.
Halka sırtımızı dönemeyiz
Reklamcılar Derneği ve Reklamcılık Vakfı Genel Müdürü Ayşegül Molu, markaların toplumsal duyarlılıklara sırt dönemeyeceğini belirterek, İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı’nda başlayıp tüm Türkiye’ye yayılan protesto eylemlerinin ardından medya ve etkinlik gibi tüm faaliyetlerin yavaşlamakta olduğunu söyledi.
Yüz binlerce insanın sokaklara inmesi ve polisin sert müdahalesi karşısında ana akım medyanın suskun kalmasına büyüyen tepkiler, reklamcıları da harekete geçirdi. Reuters’a konuşan Molu, reklamın satış amaçlı ticari bir faaliyet olduğunu ve toplumsal huzursuzluk karşısında ters tepebileceğini belirterek, “Reklamlar, toplumsal huzursuzluk karşısında bırakın işe yaramayı ters tepen bir silah haline gelir. Markalar toplumsal duyarlılıklara sırt dönemez, rol çalamaz. Bu iletişimin evrensel doğrusu, a-b-c’sidir. Küresel markaların irrasyonel yatırım yapacaklarını, önemsedikleri bir pazar olan Türkiye’de varlıklarını tehlikeye atacak bir tutumda olacaklarını hiç sanmam” dedi.
Ajanslar, önümüzdeki dönemlerdeki anlaşmalarını da gözden geçirecekleri imasında bulundu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)