BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMilyonlarca İngiliz faiz kıskacında----

Milyonlarca İngiliz faiz kıskacında

Milyonlarca İngiliz faiz kıskacında
17 Haziran 2022 - 12:50 www.finansgundem.com

İngiliz Merkez Bankası’nın faizleri artırmasının ardından bankalar da aynı oranda faiz artırımına gitti. HSBC bir adım öteye geçerek 0.50 baz puan artırdı. Mortgage kredisi olanlar için zor bir dönem başladı


FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Merkez Banhkası’nın faizleri 0.25 baz puan artırırık 1.25 puana çekmesi yani 13 yılın zirvesine taşıması alım gücü düşen İngiliz halkı için yeni bir sorun haline geldi. HSBC, Barclays, First Direct ve Virgin Money, Santander, Bank anında konut kredi faizleri başta olmak üzere tüm kredi faizlerini artırdı. İngiltere’de yaklaşık iki milyon kişi değişken faizli konut kredisi ödemesi yapıyor. Bu da anında kredi faizlerinde artış anlamına geliyor. Bu yıl sona erecek sabit anlaşmaları olan 1,3 milyon borçlu için da faiz artışları büyük risk olarak gösteriliyor. Önümüzdeki yıl ortalarına kadar da faizlerin yüzde 3.5 seviyesine çıkması bekleniyor.

Bazı bankalar da önümüzdeki dönemdeki artışları daha hızlı yansıtıyor. Bu bankaların başında da HSBC geliyor. Çünkü faiz oranları 0.25 baz puan artarken HSBC kredi faizlerinde 0.50 baz puanlık artışa gitti.

Mortgage komisyoncusu L&C'ye göre, borç verenin ortalama standart değişken oranı üzerinden 150.000 sterlin kredisi olan birinin ayda fazladan 21 sterlin - veya yılda 252 sterlin ödemesi gerekecek.
Uzmanlar, konut sahiplerinin artan maliyetleri kiracılara yansıtacağı ve bu bakımdan da büyük sorunların gündeme geleceğini vurguluyor.

Bu arada hükümet kiracı-ev sahibi arasındaki uyuşmazlıkları net olarak çözmek için düzenleme yaptığı biliniyor.

Kredi maliyetlerindeki artışın da uzun süredir yükselen konut fiyatları ve satışlarında bir düşüşe neden olması bekleniyor.

İngiltere Merkez Bankası Faiz oranını yükseltti

 

İngiltere’de faizler 13 yılın en yüksek seviyesinde

 

İngiltere ekonomisinde daralma bekleniyor

 

HSBC’yi parçalama teklifi kabul görmedi

 


 
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)