BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMilyarlarca insan en az bir gün aşırı sıcaklığa maruz kaldı----

Milyarlarca insan en az bir gün aşırı sıcaklığa maruz kaldı

Milyarlarca insan en az bir gün aşırı sıcaklığa maruz kaldı
02 Ağustos 2023 - 13:15 www.finansgundem.com

Küresel nüfusun yüzde 81'ini oluşturan 6,5 milyardan fazla insanın, temmuzda en az bir gün aşırı sıcaklığa maruz kaldığı tespit edildi.

ABD'de New Jersey eyaleti merkezli düşünce kuruluşu İklim Merkezi'nin (Climate Central) yayımladığı tehlikeyi gözler önüne serdi. Rapora göre, temmuzda insan kaynaklı iklim değişikliği dünya genelinde alışılmadık derecede yüksek sıcaklıklara yol açtı.

İklim Değişikliği Endeksi (CSI) kullanılarak yapılan ve 200 ülke 4 bin 700 şehri kapsayan analize göre, küresel nüfusun yüzde 81'ini oluşturan 6,5 milyardan fazla insan temmuzda en az bir gün aşırı sıcaklığa maruz kaldı.

En az 2 milyar insan temmuzun her gününde iklim değişikliğinin etkisini çok güçlü hissederken, aşırı sıcak havaya maruz kalan insanların sayısı 3,5 milyara ulaşarak 10 Temmuz'da zirve yaptı.

Raporda, Meksika, ABD'nin güneyi ve güney Avrupa'da sıcak hava olaylarının yaşandığına işaret edilerek, Florida ve Karayipler, Orta Amerika, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Güney ve Güneydoğu Asya'nın bazı bölgeleri de iklim değişikliği nedeniyle aşırı temmuz sıcakları yaşayan diğer bölgeler olarak sıralandı.

Ekvator yakınında ve küçük adalarda yaşayanlar temmuz sıcaklıklarında insan kaynaklı iklim değişikliğinin olağanüstü güçlü etkisini yaşadı.

Mısır'ın İskenderiye, Bangladeş'in Dakka, Küba'nın Havana, Suudi Arabistan'ın Cidde, ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Tampa şehrinin aralarında bulunduğu 870 şehirde en az 25 gün CSI seviye 3 veya üzerinde temmuz sıcağı yaşandı.

Her yıl binlerce insan ısıya bağlı sebeplerden hayatını kaybettiğine işaret edilen raporda, insan kaynaklı iklim değişikliği riskini azaltmak amacıyla ısı eylem planları gibi uyum çabalarının gerektiğinin altı çizildi.

Raporda, kömür, petrol ve doğalgaz yakılmaya devam edildiği sürece CSI seviyeleri 1 ila 5 olan ısı olaylarının daha sık ve yoğun olmaya devam edeceği kaydedildi.

Güney Kore'de aşırı sıcaklarda ölenlerin sayısı 23'e yükseldi

 

Çöl sıcakları başlıyor: 40 dereceyi geçecek!

 

İstanbullular dikkat! Perşembe günü sıcaklar zirve yapacak

 

Aşırı sıcaklar öncesi 17 il için sağanak yağış uyarısı!

 

ABD'de kavurucu sıcaklar 190 milyon kişiyi etkiledi

 

İngiltere'nin rekor sıcaklıkları, bu yüzyılın sonunda serin kabul edilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)