BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMilli Piyango İdaresi'nden 'şeffaflık' açıklaması----

Milli Piyango İdaresi'nden 'şeffaflık' açıklaması

Milli Piyango İdaresi'nden 'şeffaflık' açıklaması
03 Ocak 2019 - 12:27 www.finansgundem.com

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nce "şans oyunlarına ait çekilişlerin şeffaf ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirildiği" bildirildi.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organları ve internet sitelerinde "Sayıştay’dan şok rapor: Milli Piyango çekilişleri güvenli değil" başlığıyla haberler yayımlandığı hatırlatıldı.

İdarece düzenlenen piyango ve sayısal oyunların çekilişlerinin şans  oyunları sektörüne özgü çekiliş donanımları kullanılarak yapıldığı ifade edilen  açıklamada, çekilişlerin vatandaşlara ve medya kuruluşlarına açık olarak, çekiliş  heyeti tarafından ve noter gözetiminde yapıldığı belirtildi.

Çekilişe ilişkin tüm işlemlerin tutanağa bağlandığı ve kayıt altına  alındığı bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Ayrıca çekilişlerin tamamı www.millipiyango.gov.tr adresinden canlı  olarak yayınlanmaktadır. Canlı yayını izleyemeyen vatandaşlarımızın ise arşiv  kayıtlarından çekilişlerimizi her zaman izleyebilme imkanı bulunmaktadır.  Dolayısıyla şans oyunlarına ait çekilişler şeffaf ve güvenilir bir şekilde  gerçekleştirilmektedir.

İdaremizin 2017 yılı Sayıştay Denetim Raporu'nda, haber başlığında yer  verilen şekilde 'Milli Piyango çekilişleri güvenli/güvenilir değil' şeklinde  herhangi bir tespite yer verilmemiş, çekilişlerin şeffaf ve güvenilir olmadığı  yönünde herhangi bir eleştiri yapılmamış ve çekilişler konusunda İdaremiz kusurlu  bulunmamıştır.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünün faaliyetleri İdare  müfettişleri, Sayıştay ve TBMM KİT Komisyonu tarafından her yıl periyodik olarak  denetlenmekte olup, bir tek çekilişte bile usulsüzlük tespit edilmemiştir."

Milli Piyango İdaresinin, halkın güveninden aldığı güçle ve  bayilerinin fedakar çalışmalarıyla, Türkiye'nin tanıtımına, Sosyal Hizmetler ve  Çocuk Esirgeme Kurumuna, olimpiyat oyunlarına, savunma sanayisine, Yüksek Öğrenim  Kredi ve Yurtlar Kurumuna kaynak aktararak ülkenin kalkınmasına önemli katkı  sağladığı belirtildi. Açıklamada, "Zaman zaman İdaremiz hakkında gündeme  getirilen bu gibi asılsız iddialar İdaremizin kamuya aktardığı kaynakların  azalmasına neden olmaktadır. Bu kapsamda, basın ve yayın kuruluşlarından İdaremiz  ile ilgili yapacakları haberlerde daha hassas ve sorumlu davranmaları  beklenilmektedir." ifadesi kullanıldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fahrettin Özdemir03 Ocak 2019 18:30

    Sahiden o adam, butona basmadan 6 rakamını nasıl düşürdü?Sonra 6 rakamı tekrar düştü,arkadaki adam numara düştükten sonra neden eğilerek kaçtı?Hasılı herkes şüpheleniyordu,o görüntü tuzu biberi oldu.

  • Birisi03 Ocak 2019 16:51

    Şeffaf mı?

  • KAPTAN03 Ocak 2019 15:29

    toplamda kaç adet çeyrek- yarım- tam basıldığığ bir türlü açıklanmıyor neden aca ba?

  • Cemal03 Ocak 2019 15:28

    Milli piyangoya olan güvenim bu sene son bulmuştur bir daha asla Milli Piyango oynamam

  • Ahmet tecer03 Ocak 2019 14:03

    Kesinlikle şeffaf falan değil kimse inanmıyor buna 

  • Ali03 Ocak 2019 13:56

    Bulara para verecegıme gider meyhanede icerim

  • Veli03 Ocak 2019 13:32

    Madem şaffaf neden. Miletten saklıyorsunuz canlı tayın varmı ben bilet almayı bıraktım

  • bbb03 Ocak 2019 13:08

    ben ne densede guvenmıyorum. kpss sınavına gırıyorsun, belindeki kemer çıkıyor.araba ve ev anahtarın salon dışında kalıyor.su şişesindeki kağıt yırtılıyor vb.vb. bakıorsun çeteler onlar bunlar soru çalanlar ele geçirenler sınavdan yuksek puan alıyor...şimdi bana yok öyle yok noter yok bilmem ne ne dersen deinanmıyorum.inanmam için ne yaparsan yap inanmam.yasa mı var guvenmem konusunda? halk  güvenmıyor kusra bakmayın. ardı ardına aynı bayılere çıkan sayısal sonuçlarının hala matematıksel açıklamsaı olmadı.

  • Hakan03 Ocak 2019 12:55

    Sakın ama sakın şans topu süper loto sayısal oynamayın uzak durun sürekli ankara antalyaya veriyorlar muhalefet araştırma önergesi sundu hükümet geri çevirdi ve iki defa unutmayın ki abdestinden şüphen varsa namaz kılamazsın neden izin verilmedi araştırmaya neden sürekli ankara ağırlıklı paranızı kaptırmayın

  • Ersin Seng03 Ocak 2019 12:47

    Kurumlara güven kaybolunca; zor toparlanır.

  • anıl03 Ocak 2019 12:42

    küllen yalan