BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMilli Eğitim'de boya badana yapılıyor----

Milli Eğitim'de boya badana yapılıyor

Milli Eğitim'de boya badana yapılıyor
08 Ağustos 2021 - 09:08 www.finansgundem.com

AK Parti'nin ilk Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu, okuldaki eğitimin kalitesine dikkat çekti, “Milli Eğitim’de sorun sürekli sistem değişikliği değil, sistemin değişmemesi” dedi.

Kasım 2002 seçimleri sonrası iktidara gelen AK Parti'nin kurduğu hükümette beş ay Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan, sonra Kültür Bakanlığı'na kaydırılan Mumcu, 19 yılda 8 bakan değişikliği ile sistem değişiklikleri konusunda şunları söyledi:

SORUN FARKLI: Milli Eğitim'de sorun, sürekli sistem değişikliği değil, sistemin değişmemesi. Bugüne kadar radikal bir değişiklik yapılmadı. 4+4+4 derseniz değişimdir ama temel eğitim kavramının anlamı değiştirilmiştir. Milli Eğitim'de tadilat, boya badana yapılıyor, sistem falan değişmiyor.

YAPMAK İSTEDİM: Sistemi değiştirmek isteyen tek bakan bendim. 5 ay sonra başka bakanlığa kaydırıldım. Sistemi değiştirecek kavram ve birikim yok, kapasiteleri de buna hazır değil. Zaten bakan değişikliği de bir şey getirmez.

EĞİTİMİN KALİTESİ: Zorunlu eğitimi 8 yıla çıkar, olmadı 12 yıla çıkar, bir şey değişmiyor. Önemli olan verilen eğitimin kalitesidir. Benim dayım ortaokul mezunuydu, liseyi dışarıdan bitirdi. Ama üniversite öğrencisi oğlunun matematik problemlerini çözerdi. Şimdi var mı böyle bir ortaokul mezunu?
(Emin Özgül /Sözcü)

Yeni Milli Eğitim Bakanı Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması

Telafi eğitimde yeni dönem

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • izzet BAŞ09 Ağustos 2021 08:45

     32 yıl ortaokul ve liselerde müdür veya öğretmen olarak çalıştım. 10 yıl oldu emekli olalı..... Her ile 3 katlı bina görünce öğretmen yetiştiren üniversite açarsan her evde atanamayan öğretmen müsveddesi genç görürsün... Sonuç hüsran Kalitesiz eğitim kalitesiz toplum....Öğretmenlik bölümüne ihtiyaç kadar al  ve bitirince ata ... o zaman  değerli bölüm olur....Vakit geçirme okullarının sonucu bu...... Kalkınmaya yönelik okullara ihtiyaç var.... HER SENE OKULLARI BADANA BOYA YAPARAK GENÇLİK EĞLENCE YERLERİNİ HAZIRLARSIN... EĞİTİM VE ÖĞRETİM YOK. SONUÇ HÜSRAN...... ÜLKE KALKINMIŞLIK TA HÜSRAN......

  • Farketmez08 Ağustos 2021 20:28

    Herkes eğitim uzmanı olmuş vay be.Birazda anne baba olarak siz ilgilenin çocuğunuzla.Eline tablet,pc,mobil telefon verip ,sınırsız internet,tıktok,instegrama emanet edin sonrada ahkam kesin.Egitim ailede başlar herkeste kendini bakan,uzman vs zannederse zaten biryere gidemeyeceğiniz belli.

  • HÜLYA KOBALT08 Ağustos 2021 15:14

    nerede ise her kasabaya bir üniversite açıldı.öğrenciler mezun oluyorlarda ne oluyor hep issiz yada başka işlere geçiyorlar yazık değil mi bizim çocuklarımıza verdiğimiz maddi ve manevi zararlarımıza.hükümet bunlarmı gurur duymaktadır.hangi parti gelir ise gelsin bu ülkenin öyle fazla ileri gideceğini hiç zannetmiyorum.

  • Cimi08 Ağustos 2021 16:44

    Kibirli elit sen gel konken oynayalım yalınz o parfümü sürme sinek popülasyonu bozuldu

  • bahaneci08 Ağustos 2021 13:45

    oncelikle bu sahsin su oturus sekli ve hitab resmine bir bakin ,fazla soze gerek yok.yazik boyle tiplemeler ulke yonetiminden sorumlu ve kanun yapiyorlar ,

  • Çopur08 Ağustos 2021 16:41

    Neoldu battı mı

  • Mucise Reis ;)08 Ağustos 2021 12:39

    her bakanlık aynı. değişip duruyor. ama çözüm üretemiyor.  aynı şeyleri değişik isimler deniyor kullanıyor. gerçekten hukumet artık hiç bir alanda değişik bir çözüm üretip köklü iyileştirme yapamıyor. hangi bakanlık çözüm üretti mesela ? işve işçi bulma kurumu ..tuik..malıye bakanı..merkez bankası.. tapu işleri... yani hangi işe el attı, isimler değişti ve gerçekten çözümü en dipde çözüm bekleyen hissetti ? o bakımdan hukumetın çok yoruldugunu düşünüyorum. isimler sistemler değişiyor gibi olsada, hane halkına, bireye dokunan bir iyileştirme yapamıyorlar. hukumet bence kendi içindeki bu sorunu acilen çözüp, göstermelik işler yerine, bireye dokunan işleri acilen üretmeli. en büyük sorun bu. hiç bir iyileşmede olacağına inanmıyorum. denedikleri şeyleri allayıp süsleyip, ha bire ısıtıp yenıden uyguluyorlar. bunlar köklu kalıcı projeler deıl. bence hukumet acilen bu alanda iyileştirmeler yaparsa, seçimlerde oy oranlarına artış alabilir. umarım okurlar iyileştirirler kendilerini.

  • Bika08 Ağustos 2021 12:30

    Finlandiya eğitim sisteminden öğrenilecek çok şey var, bırakın göz boyama ve badana işlerini.

  • mezarci 08 Ağustos 2021 11:48

    kafaya bak .toplum bu gibi takozlardan ilerleyemiyor,pratik lazim ,hayati ogretin ,hayati ogretirseniz 2+2=4 oldugu hayatin icinde zaten var.iyi bir vatandas olmayi ,cevresini emiz tutmayi dogayi saygi duymayi ogretin ,yavru yasindaki baliklari oldurmemeyi ogretin ,yedigi cikulatanin kabugunu yare deyil cebine koymayi ogretin,say say bitmez ,duzgun isan olmayi ogretin.Allah,in Emirlerini/tavsiyelerini ogretin.......

  • Recep08 Ağustos 2021 11:34

    Seni tarih yazdı. Aslında AK Parti içinde FETOYA meydan okuduğun videoyu merak edenler youtube den bulabilir. O zaman Reis de senin gibi görse idi belki 15 Temmuz ihanet kalkışması olmazdı.

  • ....08 Ağustos 2021 10:24

    dayını bakan yap.

  • Hehe08 Ağustos 2021 09:37

    Laa hic akil yok kac tane meb bakani ogretmen en yakin bu ex olandi oda ogretmen degil tuccar ogregmendi onlardan cok var zaten araba alip satar ogregmenlikle alakasi yok bir tane ogregmeni bakan yapin tamam yaa