BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMikronluk cihaz, meme kanserini hızlıca teşhis edebilecek----

Mikronluk cihaz, meme kanserini hızlıca teşhis edebilecek

Mikronluk cihaz, meme kanserini hızlıca teşhis edebilecek
29 Ekim 2022 - 15:35 www.finansgundem.com

Imperial College London'daki uzmanlar meme kanserini tespit edebilecek 1 mm'den küçük mikroskobik cihaz geliştirildi. Bu cihaz sayesinde kanser hücreleri çok daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde teşhis edilebilecek

2022 yılı, kanser tedavisi araştırmalarında bilim insanlarının şimdiye kadar en çok ilerleme kaydetmiş olduğu yıl olma ihtimalini fazlasıyla taşıyor. Son araştırmalarda kanser tedavisine yönelik önemli bir gelişme yaşandı.

Kanser teşhisinde daha sağlıklı ve hızlı sonuç veren 1 milimetreden daha küçük bir çapa sahip olan mikroskobik bir cihaz geliştirildi. Meme kanseri tedavisinde kullanılacak olan bu araç, kanserli hücrelerin tespit edilebilmesine ve meme alma operasyonlarında sağlıklı meme oranının korunmasına yarıyor.

Imperial College London enstitüsündeki uzmanların geliştirdiği bu yeni mikroskobik cihaz, vücuda yerleştirilebiliyor ve vücudun içerisinde hareket ettirilebiliyor. Bu sayede meme kanserine yönelik operasyonlar sırasında kanserli hücrelerin hızlı bir şekilde tespiti sağlanıyor.

Vücut dokuları arasında kolayca hareket edebilmesinden ötürü bu cihaz sayesinde cerrahlar, kanserli hücreleri çok daha kolay bir şekilde tespit edebiliyor olacaklar. Böylece meme kanserinin yayılmadığı sağlıklı meme dokuları korunarak daha güvenli operasyonlar gerçekleştirilebilecek. Aynı şekilde, tüm kanserli hücreler en doğru şekilde tespit edilerek operasyon yürütülebilecek.

Aslına bakarsanız bu cihazın kendisi de bir mikroskop, daha spesifik olmak gerekirse bir endo-mikroskop. Bir tür görüntüleme görevi görecek olan cihaz, saniyede 120 kareye kadar görüntü üreterek vücuttaki hasta hücrelerin tespitini 'görülmemiş bir hızla' gerçekleştirecek. (Ahmet Batuhan Karataş-WebTekno)

Bu yiyecekler kansere ve üreme sorunlarına neden oluyor!

Kanser tedavisinde çığır açacak: Her yıl 200 bin ölüm önlenebilir!

'Kanser hastalarını' ilgilendiren emsal karar: Parayı SGK ödeyecek!

2030 yılından önce çıkabilir: Kanserin çaresi bu aşıda!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)