BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMicrosoft’un kurucusundan virüsü yenecek 5 adım----

Microsoft’un kurucusundan virüsü yenecek 5 adım

Microsoft’un kurucusundan virüsü yenecek 5 adım
24 Nisan 2020 - 11:39 www.finansgundem.com

Milyarder Bill Gates korona virüsün yenilebilmesi için 5 alanda yenilikçi önlemler alınmasının gerektiğini belirtti. Gates’e göre aşı en erken 9 ay içerisinde piyasaya sürülebilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Salgın konusundaki öngörüleriyle dikkat çeken Microsoft’un kurucusu milyarder Bill Gates, dünyanın Kovid-19 salgınını durdurması ve ekonomiyi tekrar işler hale getirebilmesi için yapması gerekenleri özetledi. Gates, dünyanın tedavileri, aşı projelerini, testleri ve temas takibini ilerletmesi gerektiğini söyledi. Küresel ekonominin açılması için de bu politikaların takip edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bill Gates salgını topyekûn bir savaşla karşılaştırıyor.

“İkinci Dünya Savaşı sırasında radar, güvenilir torpidolar, kod kırma gibi birçok harika bilimsel gelişmenin ortaya çıkmasını hızlandırmıştır” diyen Microsoft’un kurucusu, “Bu salgın sürecinde de benzeri şekilde olacak” ifadelerine yer verdi. Gates 5 yıl öncesinde küresel bir salgın ihtimaline ilişkin uyarılarda bulunarak “kâbus senaryosu” ibarelerine yer vermişti.

Salgınla mücadele için inovasyon gereken beş alan

Gates blog yazısı üzerinden yaptığı açıklamada beş ayrı alanda bilimsel gelişmenin ve inovatif bakış açısının gerektiğini yazdı. Microsoft’un kurucusuna göre bu alanlardan ilki tedavi. Birçok tedavi başarısız olduğunu kabul eden Gates, bazı tedavi yöntemlerinin korona virüs yükünü azaltmada başarılı olacak iyimserlikte olduğunu belirtti. Buna karşın insanların spor karşılaşmaları ya da konser etkinlikleri gibi halka açık toplantılarda kendilerini güvende hissetmeleri için %95 oranda etkili bir tedaviye ihtiyaç var. Bill Gates antikor tedavileri, antiviraller ve hidroksiklorokin yöntemlerinin potansiyeline işaret ediyor.

'Umut verici' denilen ilaç başarısız oldu

Salgınla mücadelede mucize geri dönüşü yaratacak olanınsa aşı olduğunun altını çizen Gates, normal şartlarda bir aşının piyasaya girmesi için 5 yılın geçmesi gerektiği konusunda uyardı. Buna karşın sürecin aciliyeti nedeniyle aşının en geç 18 ay içerisinde piyasaya sürüleceğini ve bu sürecin 9 aya kadar aşağı çekilebileceğini belirtti.

Bill Gates korona virüs testlerine öncelik verilmesini ve testlerin hızlandırılması gerektiğini belirtiyor. Sağlık çalışanlarının tüm test ekipmanlarına ulaşması gerektiğini belirten Gates, hastalık belirtisi olmayan insanların semptomları ağırlaşan hastalardan önce test edilmemesi gerektiğini yazdı. İnsanların kendi evlerinden de testlere erişiminin mümkün olması gerektiğini belirten milyarder laboratuvarların bu yolla daha hızlı ve daha fazla test yapabileceğini söyledi.

Gates’in çok fazla önem verdiği bir diğer nokta ise temas takibi. Kovid-19 testi pozitif çıkan bireylerin mutlaka kendilerini izole etmesi gerekiyor. Gates birçok ülkenin Almanya’nın temas takip yöntemlerini uygulaması gerektiğini belirtiyor. Almanya’nın kullandığı yöntem Kovid-19 testi pozitif çıkan hastalarla görüşme yapılarak diğer potansiyel hasta verilerini çıkarmak üzerine.

Bill Gates gelişmiş ülkelerin salgının ikinci aşamasına iki ay sonrasında geçeceğini belirtiyor. Gates’in yarı normalleşme olarak adlandırdığı süreçte insanların halen sosyal mesafe önlemlerini uygulamasının gerekeceğini belirtiyor. Ülkelerin ekonomiyi açmanın uygun olduğu süreçte güçlü test kapasitesi olan diğer ülkelerden bilgi almak zorunda olduğunu belirten Bill Gates, ülkelerin risk ve getirileri göz önünde bulundurarak bilgi alışverişi yapmak zorunda kalacağını belirtti.

Sağlık Bakanı Koca: Umut göründü

 

Korona virüsün üç yeni belirtisi ortaya çıktı!

 

Trump'ın korona açıklaması dünyayı heyecanlandırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)