BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMicrosoft'un hisseleri, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı----

Microsoft'un hisseleri, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Microsoft'un hisseleri, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
16 Haziran 2023 - 13:56 www.finansgundem.com

Yapay zeka beklentileri hakkındaki piyasa iyimserliği, teknoloji devi Microsoft hisselerinin 2,59 trilyon dolarlık rekor bir piyasa ulaşmasına katkıda bulundu. Microsoft'un hisseleri perşembe günü hisse başına 348.10 dolardan yüzde 3.2 artışla kapandı.

Yapay zekâ konusundaki tartışmalar global çapta devam ederken bu kez olumlu bir yansıma yaşandı. ABD merkezli yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketi JP Morgan'ın yapay zekâ konusunda iyimser piyasa beklentisi söylemi sonrası yapay zekâ kullanıcısı teknoloji devlerinin değerlerinin yükselmesini sağladı.

Microsoft, yaygın olarak popüler chatbot ChatGPT'nin sahibi olan San Francisco merkezli OpenAI'ye yaptığı büyük yatırım nedeniyle yazılım endüstrisinde yapay zeka (AI) teknolojisinin benimsenmesinde lider olarak görülüyor.

Şirket geçtiğimiz ay ChatGPT de dahil olmak üzere bir dizi AI yükseltmesini Azure bulut hizmetlerine ve arama motoru Bing'e sunmaya başladı. Bu hamle ile sektördeki Alphabet'in Google dominasyonunu kırmayı hedefleyen Microsoft henüz bunu net bir şekilde başaramamış olsa da değerini yükseltmeyi başardı.

HİSSELERDE REKOR ARTIŞ

Perşembe günü, JPMorgan analistleri, AI'nın şirketin ürünlerine olan talebi artırdığını belirterek Microsoft'un hisse senetlerindeki fiyat hedeflerini yükseltti. Microsoft'u kapsayan 53 analistten 44'ü hisseleri satın almayı önerdi ve Refinitiv verilerine göre medyan fiyat hedefi 340 dolar oldu.

Microsoft'un hisseleri perşembe günü hisse başına 348.10 dolardan yüzde 3.2 artışla kapandı. Yıl başından bu yana yıl içinde yüzde 45'ten fazla değer kazanan hisse senedi, 19 Kasım 2021'de 343,11 dolar ile önceki rekor kapanışına ulaşmıştı. Hisse senedinin gün içi rekor seviyesi 22 Kasım 2021'de 349,67 dolar olmuştu.

Buna ek olarak, Apple Inc hisseleri de Perşembe günü 186,01 dolarlık rekor bir kapanış gerçekleştirirken, çip üreticisi üreticisi Nvidia'nın 432,89 dolarlık yeni bir gün içi rekoru kırdı.

JPMorgan analistleri, müşterilere gönderdikleri bir notta, "Üretici AI konusundaki yükseliş-aykırı bakış açımızı yeniden teyit ediyoruz ve bunun kilit yazılım franchise'larına olan güvenin yeniden canlanmasını sağladığını görmeye devam ediyoruz" dedi. (Habertürk-Reuters)

Mahkemeden Microsoft'a kötü haber

 

Microsoft gizlilik ihlalleri için 20 milyon dolar ödeyecek

 

Koç Holding ve Microsoft Türkiye'den güç birliği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)