BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMicrosoft da kola takılacak!----

Microsoft da kola takılacak!

Microsoft da kola takılacak!
15 Nisan 2013 - 19:59 www.finansgundem.com

Apple, Google, LG, Samsung'dan sonra şimdi de Microsoft akıllı saat teknolojisine göz kırptı

Apple, Google, LG ve Samsung gibi dev teknoloji şirketlerinin bileğe takılabilir akıllı saatler üzerinde çalıştığı söylentileri bir süredir gündemde. Artık bu şirketler arasına bir başka dev Microsoft da katıldı. Wall Street Journal’ın haberine göre şirket bir süredir akıllı saat projesi ile ilgili birkaç tedarikçi firma ile görüşüyor.
Habere göre Microsoft bu yılbaşında Asya’daki bazı tedarikçilerden bir çeşit saat üretimi için bazı parçalar sipariş etti. Bununla beraber Microsft’un akıllı saat geliştirip geliştirmeyeceği henüz netlik kazanmadı.
Şirket ise konu hakkında açıklamada bulunmaktan kaçındı.
Şirketlerin üzerinde çalıştığı düşünülen akıllı saatlerin, akıllı telefonların çoğunda olduğu gibi dokunmatik ekranı olacağı düşünülüyor. Bununla beraber bu saatlerin mesaj alma, fotoğraf çekme gibi akıllı telefon özellikleri yanında sensörler yardımıyla vücut ısısını ölçebileceği, o anki lokasyonunuzu belirleyeceği ve ses ile kontrol edileceği de farklı görüşler arasında.
Şu an piyasada olan bazı giyilebilir cihazlar şimdiden bu özelliklerin bir kısmını yapabiliyor. Bu saatlerin bir kısmı fiziksel faaliyetleri ölçüyor, akıllı telefonlar ile bağlantıya geçerek arama, sosyal medya bildirimi veya e-posta geldiği zaman titreşiyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)