BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMiçotakis'ten Türkiye'ye küstah sözler ----

Miçotakis'ten Türkiye'ye küstah sözler

Miçotakis'ten Türkiye'ye küstah sözler
17 Haziran 2020 - 10:15 www.finansgundem.com

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye’nin Yeni Osmanlı hayalleri olduğunu ve Doğu Akdeniz’in ‘kabadayısı gibi hareket ettiğini’ öne sürdü.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, dün başlayan İsrail ziyareti nedeniyle ‘Yedioth Ahronoth’ gazetesine verdiği demeçte Türkiye’nin Yeni Osmanlı hayalleri olduğunu ve Doğu Akdeniz’in ‘kabadayısı gibi hareket ettiğini’ öne sürdü.

Miçotakis, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinden sonra da Türkiye aleyhinde konuşmayı sürdürdü. Hürriyet'ten Yorgo Kırbaki'nin haberine göre Yunan Başbakanı, “Netanyahu’ya, Türkiye’nin bölgede istikrar ve barış için tehdit olan davranışlarını vurguladım. Türkiye’nin deniz ve kara sınırlarımızdaki tahrik edici hareketlerini anlattım. Ayrıca, Türkiye’nin Libya’da istikrarı bozan siyasetini de uzun uzun konuştuk. Deniz yetki alanlarına ilişkin Türkiye-Libya anlaşması bizim için geçersizdir” dedi.

Netanyahu ise Türkiye ile ilgili bir şey söylemedi. Ancak daha sonra yayınlanan ortak bildiride, “İsrail, deniz bölgeleri ile ilgili olarak Yunanistan’a güçlü destek ve dayanışmasını dile getirir” denildi.

Öte yandan, Yunan medyasına göre, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Stilianos Petrakis, donanmanın yarısını Türkiye-Libya anlaşması nedeniyle ‘kilit nokta’ haline gelen Girit adasında konuşlandırmayı planlıyor.

AB, İrini harekatını gözden geçiriyor

Tele dolandırıcılar ses analiziyle yakalandı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)