BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMI6 yeni ajanlar peşinde----

MI6 yeni ajanlar peşinde

MI6 yeni ajanlar peşinde
10 Şubat 2021 - 11:22 www.finansgundem.com

İngiliz istihbarat servisi MI6, ajan kadrosunu genişletebilmek için radikal kararlar aldı. Bundan böyle MI6 mensubu olmak için İngiltere'de doğmak şart değil. Çifte pasaport sahibi kişilerle, göçmen bir ailenin çocuğu da MI6'e katılabilecek.

İngiltere’nin eski Ankara Büyükelçisi Richard Moore’un başında bulunduğu MI6 olarak da bilinen Gizli İstihbarat Servisi (SIS) işe alım şartlarında değişikliğe gitme kararı aldı.

İstihbarat servisi bünyesinde çalışacak ajanların, bundan böyle İngiltere’de doğmuş olma şartı olmayacak. Yurt dışında doğmuş olan ancak Birleşik Krallık pasaportu taşıyan adaylar MI6’te çalışmak için başvurabilecek.

Çifte vatandaş statüsündeki kişilerin, yapılacak iş teklifine göre Birleşik Krallık dışındaki vatandaşlıktan çıkması istenebilir. Bu kişilerin ebeveynlerinden birinin Birleşik Krallık vatandaşı ya da ülkeyle önemli bir bağının olması gerekiyor.

EN BÜYÜK YETENEK HAVUZU

Radikal kararla ilgili The Times gazetesine konuşan bir hükümet yetkilisi, “Çifte vatandaşlar konusunda işe alımlarda yapılan değişikliklerle, yabancı bir ülkede doğup Birleşik Krallık’a gelmiş olabilirsiniz. Bu bizim en büyük yetenek havuzuna ulaşmamızı sağlayacak. Biz düşünce ve iş gücü çeşitliliği yaratmak istiyoruz. Bu farklı zihinlere sahip olmakla ilgili. Farklı millet ve geçmişlerden gelen kişilerle daha efektik casusluk yapabiliriz” dedi.

YAŞ ŞARTI 18’E DÜŞMÜŞTÜ

MI6 son yıllarda yaptığı değişikliklerle dikkat çekiyor. 2018’de dönemin başkanı Sir Alex Younger, Birleşik Krallık’ta doğan göçmen çocuklarının istihbarat servisine girmesinin önünü açmıştı. MI6, geçtiğimiz yıl da işe alım için yaş şartını global teknoloji yarışını yakalayabilmek için 21’den 18’e düşürmüştü.

BEŞİKTAŞLI BAŞKAN MOORE

Temmuz 2020’de Gizli İstihbarat Servisi’nin başına getirilen

Bilal Ekşi ile Büyükelçi Richard Moore'un diyaloğu gündeme oturdu

 

, 2014-2017 yılları arasında İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi olarak görev yapmıştı.

Türkiye'de özellikle sosyal medyadaki paylaşımlarıyla büyük ilgi gören Moore, Beşiktaş formasıyla verdiği pozlarla çok konuşulmuştu. Libya doğumlu olan Moore, kariyeri boyunca Vietnam, Türkiye, Pakistan ve Malezya'da görev yaptı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)