BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMHP'de imza krizi----

MHP'de imza krizi

MHP'de imza krizi
06 Aralık 2015 - 07:55 www.finansgundem.com

MHP’de olağanüstü kongre çağrısı yapan adaylar arasında, “öne çıkma, en fazla imzayı toplama” krizi yaşanıyor

En fazla imzayı toplayacak olan adayın kongrede diğer adaylara, “benim adıma çekilin” deme hakkı doğacağı için üç aday arasında sıkı rekabet söz konusu. Aday olan ve imza toplayan Koray Aydın’ın, Meral Akşener’in SMS ile delegelerden imza istemesini eleştirmesi üzerine Akşener, Twitter’a, telefonla delegelerle yaptığı konuşmaya ilişkin fotoğraf koydu. 
Edinilen bilgilere göre Akşener, delegelere, “Değerli üst kurul delegesi ülküdaşım, bugün yaptığım basın toplantısı ile olağanüstü kurultay için delegelerimizden noter onaylı imza toplanması çalışmalarımızı başlattım. Yarından itibaren siz delege arkadaşlarımı şahsen arayacağım. Noter onaylı dilekçeler, sizin tercih ettiğiniz aday adına ayrı ayrı toplanacaktır. Bilgilerinize sunarım” içerikli mesaj attı. Akşener, daha sonra delegelerin tamamını telefonla arayarak imza vermeye davet etti. Akşener’in, “ortak” hareket edilmesi kararına rağmen delegeler nezdinde ayrı hareket eder tarzda bir girişimde bulunması Aydın ve Sinan Oğan kanadında rahatsızlık yarattı. Aydın, Akşener’in mesajı konusunda, “Sayısal olarak gerekli rakamı bulabilmek için delegelerden topladığımız imzaları zaten tek vermek mecburiyetindeyiz. Delege üzerinde kaotik bir durum yaşandı. Bir tane mesaj atıldı, o mesajla delegede imza toplama içinde buna bağlı olarak bir takım problemler yaşanıyor. Yapılacak bir yarışın öne taşınması işin iklimini bozuyor. Kendine çok güvenen varsa seçimli kurultay olacak orada yarışacağız. İmza toplarken yarışmak, buraya indirgemek işin havasını ve iklimini bozuyor” diye konuştu.

Fotoğraf paylaştı

Akşener, SMS iddiaları üzerine twitter’dan fotoğraf paylaştı ve delegelerle bire bir telefonla görüştüğünü yazdı. Bu arada Oğan’ın, imzalar için her ilden bir sorumlu belirlediği ve bu kişiler aracılığıyla imzaları topladığı belirtildi. Oğan’ın imzaları 15 Aralık’a kadar tamamlayacağı ve diğer adayları bekleyeceği belirtildi. Muhalif kanadın 4 gün içinde topladığı imza sayısının 200’ü bulduğu öğrenilirken, ocak sonu itibarıyla imzaların genel merkeze teslim edileceği ve martta kongrenin toplanmasının isteneceği öğrenildi.

Kurucular da kongre istedi

MHP’de olağanüstü kongre isteyen isimler arasında Kurucular Kurulu’ndan isimler de katıldı. Kurucular Kurulu üyeleri, kongre taleplerine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kulak vermesini istedi. Kemal İnandı, Mevlüt Dedeoğlu, Mehmet Gümüştaş, Hüseyin Ünlüel, Hayrettin Başeğmez gibi Kurucular Kurulu üyeleri, mevcut yönetimi ve seçimlerde alınan sonuçları başarısız bulurken, toplanacak olağanüstü bir kongreyi kötü gidişe tek çare olarak görüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)