BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMHP pozisyonunu koruyacak----

MHP pozisyonunu koruyacak

MHP pozisyonunu koruyacak
14 Temmuz 2015 - 10:47 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün saat 13.00'de MHP Lideri Devlet Bahçeli ile biraraya gelecek

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile TBMM MHP Grup Salonu'nda koalisyon görüşmelerinin ilk turu kapsamında gerçekleştireceği görüşme, bir saat öne alındı. Davutoğlu-Bahçeli görüşmesinin saat 13.00'te gerçekleştirileceği duyuruldu.

Görüşmede Davutoğlu'na Ak Parti'den Faruk Çelik, Mahir Ünal, Haluk İpek, Lütfi Elvan ve Ertan Aydın'ın refakat edeceği öğrenildi. 

Bahçeli, CHP’den “olumlu izlenimler”le ayrılan AK Parti heyetine başlangıçta kapıları kapatmayacak. Bahçeli, koalisyon için 7 Haziran’da seçim gecesi ortaya koyduğu, daha sonraki günlerde ayrıntılandırdığı “kırmızı çizgiler”e vurgu yapacak.

MUADİL HEYET

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AK Parti’nin heyette yer alacak isimleri dün akşam saatlerine kadar bildirmediğini, bu nedenle MHP heyetinin de belirlenemediğini söyledi. AK Parti heyetinde yer alacak isimlerle aynı görevlerde yöneticilerden oluşan MHP heyetiyle görüşmeye gireceklerini kaydeden Büyükataman, AK Parti’ye koalisyon arayışları çerçevesinde verilecek yanıtlarda sürpriz olmayacağını söyledi.

Büyükataman, “7 Haziran gecesi Genel Başkanımızın ortaya koyduğu, daha sonraki süreçte ayrıntılı olarak açıkladığı ve artık anlaşılmış olduğunu düşündüğümüz hassasiyetlerimiz var. Bu hassasiyetlerimiz AK Parti heyetine de bildirilecek” dedi. Büyükataman, “kırmızı çizgiler” in tümüyle koalisyon alternatiflerine kapalı oldukları yönünde yorumlanmasının da yanlış olduğunu belirterek, Genel Başkan Bahçeli’nin de belirttiği gibi MHP’nin hassasiyetlerinin dikkate alınması durumunda ülke için zorlu görevden kaçmayacaklarını kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)