BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık'Mevcut bankalar büyütülmeli'----

'Mevcut bankalar büyütülmeli'

'Mevcut bankalar büyütülmeli'
11 Şubat 2013 - 13:13 www.finansgundem.com

Burgan Bank Genel Müdürü Mehmet Sönmez, yeni bankalara daha fazla lisans vermektense, mevcut bankaları büyütecek politikalar izlenmeli' dedi

Burgan Bank Genel Müdürü Mehmet Sönmez, yeni bankalara lisans vermek yerine mevcut bankaların büyütülmesini önerdi.
Burgan Bank Genel Müdürü Mehmet Sönmez, CNBC-e'de 'Piyasa Ekranı' programında İnci Özkasnak Özbek'in sorularını yanıtladı.
Sönmez, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na seslendi.
Sönmez, 'Banka sayısından ziyade toplam aktif büyüklüğe bakmalı. Bankaların toplam aktif büyüklüğü GSMH'yı daha yeni yakaladı. Dolayısıyla bunu artırmanın yolu yeni bankalara izin vermekle birlikte, mevcut bankaların büyümesine daha fazla destek olmakla olabilir. Önümüzdeki dönem yeni bankalara daha fazla lisans vermektense, mevcut bankaları büyütecek politikalar izlenmeli' dedi.
MEVDUAT GARANTİSİ İKİ KAT ARTIRILDI
Sönmez, TMSF'nin mevduatlara verdiği garanti sınırını 50 bin liradan 100 bin liraya yükseltmesiyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.
Mevduate iki kat güvencenin mevduat sahibi için bir değişiklik yaratmayacağını aktaran Sönmez, "Eğer (bu uygulama) primlerimizi, bizim maliyetlerimizi artıracaksa, ki artıracak diye düşünüyorum, bu bizim bankacılık sektörümüzün daha verimli büyümesi açısından ne derece destek olacak" dedi.
Artan primlerin bankaların marjına ek bir yük getireceğini düşündüğünü belirten Sönmez, bankacılık sektöründeki rekabete dikkat çekti.
Sönmez, "Bankacılık sektörü diğer hiç bir sektörde görülmeyen bir rekabet içerisinde. Mevduata verilen faizlerle kredilere verilen faizlerin marjı iyice daraldı. Maliyetler çok önem kazandı. Bankaların maliyetlerini artıracak tedbirler gelirse bu kârlılığı etkileyecektir. Kârlılığı etkilediği zaman dışarıdan gelecek yatırımcıların iştahını düşürmemek lazım."
KREDİ SINIRLAMASI
Merkez Bankası'nın yüzde 15'lik kredi sınırlaması doğru bir hareket olarak nitelendiren Sönmez, orta ölçekli bankaların kredi büyümesi yüzde 15'in üzerinde olacağını öngördü.
Sönmez, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın yüzde 5'lik büyüme, enflasyon ve cari açık hedeflerine 2-3 yıl içerisinde ulaşılabileceğini söyledi.
MB'NİN 'BAĞIMSIZLIK' KİTAPÇIĞI
Merkez Bankası'nın resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Bağımsızlık" kitapçığı ile ilgili olarak Sönmez, "MB'nin yayını daha önce planlanmıştır. Tesadüf olduğunu düşünüyorum" dedi ve Merkez Bankası'nın başarısını bağımsız olmasına borçlu olduğunu söyledi.
BURGAN BANK'IN HEDEFLERİ
Sönmez, Burgan Bank olarak 2013'te ilk hedeflerinin yeni ürün ve hizmetlerle bireysel bankacılık alanında büyümek olacağını söyledi.
Bu yıl yeni bir şube açmayı planlamadıklarını belirten Sönmez, yeni şube açmaya 2014 yılında başlayacaklarını söyledi.
Bankanın hedeflediği kredi büyümesiyle ilgili olarak ise, "Her yıl sektör kredi büyümesinin 10 puan üzerine çıkmayı hedefliyoruz" diyen Sönmez, "Bu yıl kredi büyüme hedefimiz yüzde 25" diye ekledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğrucu davut11 Şubat 2013 13:22

    niye her gelen biz bu işi sizden daha iyi yapıyoruz diye gelmiyor mu? Bırak bakalım bizden daha iyi nasıl yapıyorlarmış görelim. Liberal ekonomi bu değil mi?