BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMetal grevini TOMA durdurdu----

Metal grevini TOMA durdurdu

Metal grevini TOMA durdurdu
25 Şubat 2015 - 06:20 www.finansgundem.com

Metal grevini erteleme kararı için Danıştay'da savunma yapan Başbakanlık, grevi erteleme gerekçeleri arasında F-16 ve TOMA üretimi de gösterildi

Başbakanlık, metal sektöründeki grevi erteleme konusunda Danıştay’a gönderdiği savunmada, F-16’lar ve uydular ile işçi eylemlerine müdahalede de kullanılan TOMA’ların üretimini ertelemeye gerekçe gösterdi.

Mithat Yurdakul'un Milliyet'teki haberine göre Başbakanlık, DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’nın metal grevlerini erteme için “milli güvenlik” gerekçesine ilişkin savunma verdi. Danıştay’ın “Milli güvenliği bozucu hususlar nelerdir” sorusuna yanıt olarak 33 sayfalık savunma dilekçesi veren Başbakanlık, “ekonomik menfaatlerin korunmasının doğrudan milli güvenliği ilgilendirdiğini” belirtti.
Dilekçede yer alan İçişleri Bakanlığı yazısında, 21-30 Ocak 2015 tarihleri arasında 9 ilde 13 bin 944 kişinin katılımı ile 38 eylemin düzenlendiği belirtildi. Bakanlık yazısında, erteleme kararının ardından da Bakanlar Kurulu erteleme kararını protesto etmek amacıyla 27 ilde 69 eylem düzenlendiği belirtilerek “Bu eylem ve etkinliklerden de anlaşılabileceği üzere, söz konusu grev, konuyla doğrudan ilgisi olmayan bazı sivil toplum örgütlerince provoke amaçlı eylemlerine kaynak teşkil edecek şekilde suistimal edilebilmektedir. Yaklaşan milletvekili genel seçimlerinin güvenliğini sekteye uğratarak kaotik ortam oluşturmak isteyen bazı kişi ya da gruplarca, bu grev uygulamasının kullanılabileceği malumlarıdır” denildi.

‘Beyaz eşya olumsuz etkilenir’

Başbakanlık savunmasında, sendikanın grev kararı aldığı işyerlerinde üretilen TOMA, Atak helikopteri, Göktürk uydusu, Sikorsky helikopter, F-16 uçak, ZPT, Cobra, Land Rover, kirpi ve benzeri zırhlı araçların fotoğraflarına ve isimlerine yer verildi. Birden çok firmanın TOMA ve zırhlı araç ürettiği belirtilen dilekçede, “Adı geçen tesislerde üretilen malzemelerden kayda değer bir kısmının başta TSK olmak üzere güvenlik, istihbarat ve savunma sanayii kuruluşlarımızın ihtiyacı olduğu bilinmektedir” denildi.

‘Otomotiv etkilenir’

Başbakanlık savunmasında, ekonomi bakanlığı’nın 17 Şubat 2015 tarihli yazısı da erteleme gerekçeleri arasında gösterildi. Ekonomi Bakanlığı yazısında, “Otomotiv ana ve yan sanayi, makina ana sanayi, beyaz eşya ve kablo üretimi sektörlerinin olumsuz etkileneceği öngörülmektedir” denildi. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’nden 16 Şubat 2015 tarihinde alındığı belirtilen yazıda da “Ertelenen grevin yapıldığı işyerlerinde üretilen malzemelerden kayda değer bir kısmının başta TSK olmak üzere güvenlik, istihbarat ve savunma sanayi kuruluşlarımızın ihtiyacının olduğu” belirtildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)