BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMester: Bu yıl içinde faiz oranlarını düşürmeye başlayabiliriz----

Mester: Bu yıl içinde faiz oranlarını düşürmeye başlayabiliriz

Mester: Bu yıl içinde faiz oranlarını düşürmeye başlayabiliriz
08 Mart 2024 - 05:35 www.finansgundem.com

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Fed'in bu yıl içinde faiz oranlarını düşürmeye başlayabileceğini ancak dezenflasyon hızının bu yıl devam etmeyebileceği konusunda uyardı.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ekonomi ve para politikasının şu anda iyi bir yerde olduğunu ve fiyat artışlarının geçen yıl önemli ölçüde yavaşladığını, ancak bu dezenflasyon hızının bu yıl devam etmeyebileceğini ve politika yapıcıların dikkatli olmasını gerektirdiğini ifade etti.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin oy hakkına sahip bir üyesi olan Mester, "Enflasyonun düşmeye devam ettiğini gördüğümde güven kazanacağım. O zaman FOMC, fed fonları oranını aşağı çekerek kısıtlayıcılık düzeyini azaltmaya başlayabilecek bir konumda olacaktır. Ekonominin beklenen performansı göstermesi halinde, bu yılın ilerleyen zamanlarında kendimizi bu konumda bulacağımızı umuyorum" diye konuştu.

Arz zinciri baskılarının azalması ve daha dengeli bir işgücü piyasasının geçen yılki hızlı düşüşe muhtemelen katkıda bulunduğunu ve bu yıl o kadar yardımcı olmayabileceğini de ifade eden Mester, "Yine de, bu yıl geçen yıla göre biraz daha kalıcı olsa bile, enflasyonun zaman içinde %2 hedefimize doğru inmeye devam etmesini bekliyorum" dedi.

Mester, enflasyonda düşüşün durması halinde Fed'in faizleri daha uzun süre kısıtlayıcı seviyelerde tutabileceğini vurguladı.

ABD'de hanehalkının net serveti 156,2 trilyon dolara yükseldi

 

Powell'dan faiz indirimi mesajı: Uzak değiliz

 

ABD bankacılık sektörünün karı 2023 4. çeyrekte yüzde 44 azaldı

 

Lagarde: Enflasyonla mücadelede kaydedilen ilerleme yeterli değil

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)