BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMesai saatlerinde sigara içme yasağı----

Mesai saatlerinde sigara içme yasağı

Mesai saatlerinde sigara içme yasağı
09 Ağustos 2019 - 09:54 www.finansgundem.com

Rusya'da şirketlerde yeni trend: Mesai saatlerinde sigara içme yasağı

Son dönemde sigara yasaklarının arttığı Rusya'da iş yaşamında da sağlıklı yaşam trendi giderek yaygınlaşıyor. İnsan kanakları şirketi Superjob'ın araştırmasına göre, şirketlerin yüzde 21'i mesai saatleri sırasında sigara içilmesine müsaade etmiyor.

Rusya'da 9 yıl önce bu oran sadece yüzde 13 idi. Superjob'ın araştırması, sigara molası için günde 5 ya da daha fazla kere dışarı çıkanların oranının da son 3 yılda yüzde 30'dn 24'e gerilediğini gösteriyor.

500 işveren ve sigara içen 1600 çalışanla yapılan ankete göre, şirketlerin yüzde 73'ü çalışanların özel olarak belirlenmiş yerlerde sigara içmelerine izin veriyor.

"Herhangi bir yerde" sigara içilebilen şirketlerin oranı sadece yüzde 2. Superjob yetkililerine göre bu veriler, hükümetin tütün ürünleri karşıtı kampanyasının meyvesini vermeye başladığını gösteriyor.

Rusya Sağlık Bakanlığı da "Antitütün Yasasının" yürürlüğe girdiği 2013 yılından bu yana ülkede sigara içen kişilerin sayısının yüzde 21 oranında azaldığını duyurmuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)