BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriMerkez'in kontrollü faiz indirimi olumlu----

Merkez'in kontrollü faiz indirimi olumlu

Merkez'in kontrollü faiz indirimi olumlu
10 Haziran 2014 - 04:29 www.finansgundem.com

Abank yeni Genel Müdürü Uluşahin FED ve ECB kararlarının Türkiye gibi ülkelere yaradığını MB'nin kontrollü faiz indirimin de olumlu olduğunu söyledi

Bir süre önce sürpriz bir transferle Şekerbank’tan ABank’a (Alternatif Bank) geçen Meriç Uluşahin, Türkiye ekonomisi ve hedeflerine ilişkin görüşlerini Milliyet'ten Kadife Şahin'e açıkladı.

Ekonomik büyüme beklentisi iyimser olan Abank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, “Büyüme açısından nispeten daha iyimser taraftayım. Büyümenin beklenen o düşük büyüme seviyelerinden biraz daha iyi performans göstereceğini düşünüyorum. Bu yıl için de gelecek yıl için de bu görüşteyim. Büyüme beklendiği kadar yavaş gitmeyecek. Bunun nedenlerinden biri Amerika’da faiz artış beklentisinin biraz daha ötelenmiş olması ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) parasal genişleme politikası” dedi.
Uluşahin şöyle devam etti:

“Bu gelişmelere bakıldığı zaman Türkiye ve benzeri ülkelerin avantaj kazandığını düşünüyorum. Türkiye, bölgesi ve Ukrayna’dan dolayı paranın gideceği yer olarak avantaj kazanmış durumda. Türkiye konumu itibarıyla bu tür nakit girişlerine müsait bir coğrafyada yer alıyor ve ülke olarak da büyüme potansiyeli gösteriyor. FED ve ECB’deki gelişmeler bize olan para girişinin biraz daha devam edeceğini gösteriyor. Bu süreçte biz siyasi olarak kendi içimizde çok büyük bir dalgalanma yaşamazsak, bunu çok beklemiyorum, biz büyümede bu yıl 3.7 - 4 aralığında bir büyüme bekliyorum.”
 
‘Sert inişler olmayacak’

Abank Genel Müdürü Uluşahin, ekonomi gündeminin en çok tartışılan konularında olan Merkez Bankası’nın (MB) faiz indirimine ilişkin görüşlerini ise ifade etti:
“Faizlerde yön aşağı doğru devam ediyor. MB’nın kontrollü gidişatının ekonomi için destekleyici olduğuna inanıyorum. Kontrollü bir Faiz indiriminin daha öngörülebilir olduğunu ve ekonomiye yansımasının daha dengeli bir şekilde olacağını düşünüyorum.
Bu nedenle önümüzdeki dönemlerde mevduat ve kredi faizlerinde bir gevşeme dönemine gireceğiz. Çok hızlı, sert inişler değil ama mevduatlarda belki 80 - 90 baz puanlı bir gevşeme olabilir. Şu anda yüzde 10,50 - 11 arasında gidiyor. 10’lara doğru bir kayışı görebiliriz. Faiz inişi çok sert olmazsa bunun dövize yansıması da daha olumlu olacaktır.

Bizim önümüzdeki dönemde bir tek gelecek yıl seçim gündemimiz bizi belki bu yılın son çeyreği ve gelecek yılın ilk aylarında fiyatlamaları yukarı çekebilir. Buna rağmen daha üç dört yıllık bir dönemde çok değer kaybeden bir TL (Türk Lirası) ve çok yukarı giden bir faiz görmüyoruz. Daha kalıcı ve daha gevşeyen ve bir müddet sonra da aynı seviyelerini koruyan bir faiz aralığı bekliyoruz.”

Tarım alanına girecek misiniz?
Tarımda olmayı hedefliyoruz. Orta ölçekli, belirli bölgelerdeki müşterileri hedefleyeceğiz. Seracılık, Jeotermal tesisler gibi projelerle ilgileneceğiz. Kendi iş planımıza uygun tarım projelerini destekleyeceğiz.

Kredi faizleri düşecek mi?
Kredi faizlerinde aslında rekabet başladı. Fiyat dönüşlerini görmeye başladık. Kredi faizleri yüzde 13 - 14 aralığında. Çok rekabetçi ortamda 13’ün altında faizleri de görebiliyoruz.

İNTERNETTEN TÜKETİCİNİN  KAPISINA KREDİ

Abank’ta hangi alanlara ağırlık vereceksiniz?

Türkiye’nin büyüyen ekonomisinde perakendede olacağız. Değişik iş modelleriyle derinleşmeye çalışacağız. Her yerde şube açmak yerine bayilik ağlarını, networkleri doğru kullanarak, küçük işletmelerin bayilik ağlarını, iş kapasitelerini artıracak, destek olacak ürünler çıkarmak istiyoruz. Bireyselde ise teknolojiyi kullanacağız. Önümüzdeki yıllarda nüfusumuzda 35 - 45 yaş grubu öne çıkacak. Bu gruba odaklı ürünler çıkaracağız. Dağıtım kanalları içinde internet mutlaka önceliklerimiz içinde olacak. Abank’ta şu anda çıkardığı mutlupara.com web sitesi var. Bu kendi alanında bir ilk. Farkımız biz burada kredi de kullandırıyoruz. Bu web sitesi üzerinden sadece kaynak toplamıyoruz, kapıya teslim kredi hizmetini başlattık.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)