BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez'in indirimi ne anlama geliyor?----

Merkez'in indirimi ne anlama geliyor?

Merkez'in indirimi ne anlama geliyor?
24 Mart 2016 - 15:47 www.finansgundem.com

Merkez Bankası üst bantta 25 baz puan indirime gitti. Alan Yatırım Araştırma Uzmanı Burçak Gezgin bu kararı yorumladı

Merkez Bankası piyasa beklentilerine karşın üst bantta 25 baz puan indirime gitti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (Kurul), marjinal fonlama oranını yüzde 10,75’ten yüzde 10,50’ye indirirken, borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 düzeyinde sabit tuttu.

Toplantı sonrasında yapılan açıklamaya göre, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5 düzeyinde sabit tutuldu.

Alan Yatırım Araştırma Uzmanı Burçak Gezgin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını yorumladı:

Merkez Bankası Mart ayı toplantısında Faiz koridorunun mevcut üst bandı olan fonlama oranını 10,75’ten 10,50’ye düşürdü. Yani Merkez Bankası kısaca maksimum uygulayabileceği faiz oranını düşürdü. Ancak bu mevcut fonlama faizinin düşeceği anlamına gelmiyor. Sadece uygulayabileceği maksimum faizi kısıtladı. Özellikle son dönemde AMB’nin genişlemeci para politikasını artırmasıyla birlikte, FED’in de Mart ayında faiz artırım beklentilerini düşürmesi TCMB’nin elini güçlendirmiş gözüküyor. Karar faizler üzerinde kısa vadede etkili olmayabilir. Ancak TCMB’nin orta vadeli niyetini yansıtıyor. Yani piyasadaki pozitifliğin devam etmesi halinde, Merkez Bankası faizlerde daha fazla indirim seçeneğini kullanacak gibi gözükmekte. Bunun için kur tarafında da daha düşük seviyeleri görmeyi bekleyecek gibi görünmüyor. Özellikle banka yönetimin değişmesi halinde faizlerde aşağı yönlü baskı daha da hızlı olabilir. Şuan için 25 baz puanlık indirim hem TCMB hem de piyasalar için sembolik bir değer. Önümüzdeki dönemde artık küresel piyasaların etkilerine bağlı olarak faizleri indirme niyetine paralel gelişmeler izlenebilir."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)