BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez'in faiz kararı TL'yi nasıl etkiler----

Merkez'in faiz kararı TL'yi nasıl etkiler

Merkez'in faiz kararı TL'yi nasıl etkiler
06 Mart 2019 - 10:19 www.finansgundem.com

Nomura stratejistinin notunda Merkez Bankası'nın politika toplantısında faiz ya da söylem değişikliğine gitmemesi durumunda TL'nin güçlenebileceği belirtildi

Nomura International Plc gelişen piyasalar strateji birimi idari direktörü Henrik Gullberg, Merkez Bankası'nın Çarşamba günkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Salı günkü e-posta notunda “Eğer Merkez Bankası faiz değişikliğine gitmez ve açıklama değişmezse TL'nin bir miktar yükselebileceğini öngörüyoruz.” diyen Nomura stratejisti, faizlerde ya da söylemde gidilecek herhangi bir değişikliğin piyasaları tedirgin edebileceğini ve TL üzerinde hemen etki edebileceğini söyledi.

Gullberg, TL'nin mevcut durumda iskontolu işlem görmesinin muhtemelen bu korkuların bir kısmının zaten fiyatlanmış olduğunu işaret etmesine karşın faiz ya da açıklama değişikliğinin, MB'nin enflasyonla mücadele ve büyümeyi destekleme çekişmesinde kaybettiği yönündeki piyasa beklentilerini/şüphelerini doğrulayacağını belirtti.(Bloomberg)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)