BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez’den ‘indirim’ beklentisi yükseldi----

Merkez’den ‘indirim’ beklentisi yükseldi

Merkez’den ‘indirim’ beklentisi yükseldi
11 Kasım 2021 - 10:59 www.finansgundem.com

Deutsche Bank, TCMB'nin Kasım ve Aralık aylarında 100'er baz puan faiz indirmesini bekliyor

Deutsche Bank müşterilerine gönderdiği bilgi notunda, "Beklentilerden düşük Ekim ayı çekirdek enflasyonun, TCMB'nin cari işlemler dengesinin düzeltilmesine vurgu yapmasının ve bu hafta açıklanan altın ve döviz zorunlu karşılık oranları artırımının ardından, TCMB'nin politika faizini ilk öngördüğümüzden daha hızlı düşürmesini bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

TCMB'nin 18 Kasım'da yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında, 16 Aralık tarihinde yapacağı toplantılarda politika faizini 100'er baz puan daha indireceğini tahmin eden Deutsche Bank, yıl sonunda politika faizinin yüzde 14 olmasını bekliyor. 

Bilgi notunda, manşet eflasyonun 2022 yılının ilk yarısında yüzde 20'nin üzerinde kalacağı tahminine yer verilirken, 2022 sonunda ise enflasyonun yüzde 16,0 olmasının beklendiği belirtildi.

Geçen ay Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Christian Wietoska, sene sonu için dolar/TL tahminlerinin 9,75-9,80 civarında olduğunu ve bu sene içerisinde 100 baz puanlık bir faiz indirimi daha beklediklerini belirterek, yıl sonunda faizin yüzde 15 olacağını öngörüyordu.

Piyasada da uzmanların yılsonuna kadar 100 baz puan indirim beklentisi bulunuyor.

Bu hafta kurlarda Merkez Bankası indiriminin beklentilerin üzerinde olabileceği yorumlanarak yükseliş görülürken, dün de ABD’de beklentilerin üzerinde gelen enflasyon sonrası doların küresel çapta değerlenmesiyle TL karşısında zirve seviyelerini yeniledi.

PPK toplantısı 18 Kasım’da yapılacak.

Dolar güne rekorla başladı

Yatırım bankaları indirimin devam etmesini bekliyor

Faiz indiriminde yabancılardan da 100 puan beklentisi

 

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selim11 Kasım 2021 13:16

    kafayı yemişler. enflasyon yüzde 36 gözükürken faizi yüzde 13 e çekmek doları 15 liraya götürür.

  • www11 Kasım 2021 13:05

    Faiz indirimi kime yarıyor ,buna bakmak lazım. Yükselen enflasyonu ,artan zamları önlemek faiz arttırımı ile olur. Ama MB cari açıkla meşgul olacağını söyledi

  • Papata11 Kasım 2021 11:38

    Akıl tutulması dünya faiz arttırıyor bunlar terse faizi enflansyon üstü arttırmadıgın müddetçe mümkün değil alınacak yeni saçma sapan önlemlerden kurtulman