BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYatırım bankaları indirimin devam etmesini bekliyor----

Yatırım bankaları indirimin devam etmesini bekliyor

Yatırım bankaları indirimin devam etmesini bekliyor
22 Ekim 2021 - 08:19 www.finansgundem.com

JPMorgan, Goldman Sachs ve İngiltere merkezli Barclays, TCMB'nin dünkü faiz indirimi hamlesinden sonra, yıl sonuna kadar Merkez Bankası'nın faiz indirimine devam edeceğini öngördü.

Eylül’de indirime başlayan TCMB, dün de beklentilerin ötesinde 200 baz puan ile indirime devam etti.

ABD’li yatırım Bankası JPMorgan TCMB’nin Kasım ayında faizleri 100 baz puan daha düşüreceği tahmininde bulundu ve enflasyon tahminini sert şekilde yükseltti.

JPMorgan‘dan Yarkin Cebeci müşterilere notunda, “Önden yüklemeli bu tür bir gevşeme, enflasyonu hızlı şekilde düşürmenin bir politika önceliği olmadığını gösteriyor” dedi.

Cebeci “Bu adımın fiyat baskılarını artıracağından endişe ediyoruz; bu yıl için enflasyon tahminimizi yüzde 19,9’a, 2022 için ise yüzde 16,4’e revize ediyoruz” dedi. 

JPMorgan, daha önce enflasyonun 2021 sonunda yüzde 16,7 olmasını bekliyordu.

GOLDMAN VE BARCLAYS’DAN İNDİRİM TAHMİNİ

Goldman Sachs ve Barclays da Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini yıl sonunda yüzde 15’e indirene kadar faiz indirimlerine devam edeceği, bundan sonra indirimlere ara vereceği tahmininde bulundu.

TCMB’nin politika faizini önce 50 baz puan düşürmesini ve iki tane 25 baz puanlık indirim yapmasını öngören Goldman Sachs, yüksek enflasyon göz önüne alındığında bunun bir hata olacağına dikkat çekti.

Goldman Sachs analistleri yayımladıkları raporda, “Türkiye ekonomisi için temel sorunun büyümeden ziyade yüksek ve artan enflasyon olduğunu düşünüyoruz… Bu olguyu ve enflasyonun resmi hedefin dört katı olduğunu göz önüne aldığımızda, birincil sorunun enflasyon olduğunu ve faizlerin artması gerektiğini düşünmeye devam ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın enflasyondaki yükselişe ve TL’deki değer kaybına rağmen istediği faiz indirimlerine Eylül’de başlayan TCMB, dün indirimlere beklentilerin ötesinde 200 baz puan ile devam etti.

“18 KASIM’DA TEK SEFERLİK İNDİRİM”

Barclays, TCMB’nin yüzde 15’te durmadan önce önden yüklemeli olarak indirimlere devam edeceğini, ancak bunun 18 Kasım’daki toplantıda tek seferde yapılacağını öngördü.

Barclays’den Ercan Ergüzel, “2022’ye baktığımızda, yukarı yönlü risklerle birlikte faizlerin yüzde 15’te sabit kalacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Barclays ayrıca Türkiye’de enflasyonun yıl sonunda yüzde 15,5 olacağını öngördü ve 2021 yıl sonu dolar/TL tahminini 9,7 olarak teyit etti. 

Ekonomistler, Merkez Bankası Faiz kararını değerlendirdi

Kurumlar faiz kararını nasıl yorumladı?

Faiz indirimi sonrası dolar rekor kırdı: AK Parti'den ilk yorum geldi

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan, faiz indirimi yorumu

200 baz puanlık indirim sonrası piyasaların tepkisi ne oldu?

 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tufan22 Ekim 2021 10:17

    Dövizi altını gümüşü olan sürekli yükselecek diye beklemesin. Her an BDDk swapları kapatabilir terste kalmayın gaza gelip bu rakamlardan girmeyin. YTD.

  • Ohh22 Ekim 2021 10:09

    Yap orda. Bir 200 bp daha faizciler üçün birini alsın

  • Tuana22 Ekim 2021 09:45

    Biz bu cağdışı arap sevdasıyla gidersek iki yakamız bir araya gelmez

  • BORSACI22 Ekim 2021 09:25

    SARHOŞ SARHOŞ HAREKETLERDEN KAÇINILMALI  MERKEZİN KARARLARI ÜLKENİN GERÇEKLERİNDEN TAMAMEN FARKLI TL MAHEVETTİ.

  • Türkoğlutúrk22 Ekim 2021 08:48

    Daha önce iki kere faiz indirdin gördün ne olduğunu, inadına yapıyorsun.İnadina öğrenmemek,inadına inanmak,cehaletin yüzü bu.bilmedigini bilmemek ten kötüsü koltuk uğruna vatanı düşünmemek tır.

  • Hercai22 Ekim 2021 09:47

    Bi b...bilipte bi b..bilmemenin sonuçları dünya gidiyor ilime bilime bunlar gidiyor cehalete