BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez faizi sabit tuttu----

Merkez faizi sabit tuttu

Merkez faizi sabit tuttu
23 Ekim 2013 - 13:50 www.finansgundem.com

Merkez Bankası gösterge faizini yüzde 6.75'te sabit bıraktı

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), Ekim ayı toplantısında faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. Kurul, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 4.5’te, Merkez Bankası borçlanma Faiz oranını yüzde 3.5’te; borç verme faiz oranını yüzde 7.75’te, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranını yüzde 6.75’te sabit tuttu.
PPK’nın, bugün gerçekleştirdiği Ekim ayı toplantısına Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Ahmet Faruk Aysan, Murat Çetinkaya, Turalay Kenç, Necati Şahin, Abdullah Yavaş ve Mehmet Yörükoğlu katıldı. Erdem Başçı başkanlığında toplanan PPK, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı ile banka bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Repo-Ters Repo Pazarı’nda uygulanmakta olan faiz oranlarına ilişkin aldığı kararları açıkladı. Buna göre Ekim ayı toplantısında sürpriz bir karar almayan Kurul, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 4.5 düzeyinde sabit tuttu. Nisan 2013'te yüzde 5 düzeyinde olan politika faizi oranı, Mayıs ayında 50 baz puanlık indirimin ardından yüzde 4.5'e gerilemişti. Politika faizi son 6 aydır bu düzeyini koruyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)