BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMerkez Bankası'ndan faiz lobisine ayar! ----

Merkez Bankası'ndan faiz lobisine ayar!

Merkez Bankası'ndan faiz lobisine ayar!
17 Haziran 2013 - 09:18 www.finansgundem.com

Çok sayıda kanunda düzenleme içeren torba kanun teklifi önceki akşam Meclis'e sunuldu

Meclis'in kapanmasına kısa süre kalması nedeniyle, yıl içinde Meclis'e gönderilen çok sayıda torba düzenlemesinden seçilerek tek bir torbada birleştirilen düzenlemelerin, böylece yasama yılı bitmeden yürürlüğe girmesi sağlanacak. Bu nedenle torba teklifte yer alan hükümlerin önemli bir kısmı önceki aylarda Meclis'e gönderilmiş olan yasal değişikliklerden oluşuyor. Ancak teklifte dikkat çeken bazı kritik değişiklikler de bulunuyor.
Vatan Gazetesi'nin haberine göre, teklifte Merkez Bankası'na, tacirlere verilen kurumsal kredi kartlarının azami, akdi ve gecikme faiz oranlarını belirleme yetkisi veriliyor.
2006/11188 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Merkez Bankası'na, bankaların kredi işlemleri ve mevduat kabulünde uygulayacakları faiz oranlarını belirleme yetkisi verilmişti. Bu kapsamda Merkez Bankası da bankaların bireysel kredi kartlarında azami akdi ve gecikme Faiz oranlarını belirliyor.
Teklifle Merkez Bankası'na, sadece bireysel kredi kartlarında değil, iş dünyasına verilen kurumsal kredi kartlarının şirket kartlarında da faiz oranını belirleme yetkisi veriliyor. Teklifin kabulüyle Merkez Bankası, bankaların tacirlere verdikleri kurumsal kredi kartlarındkia faiz oranını belirleyecek. Bankaların bu düzenlemeye tepki göstermesi bekleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)