BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerkez Bankası Başkanı Erkan, bankacılarla bir araya geldi----

Merkez Bankası Başkanı Erkan, bankacılarla bir araya geldi

Merkez Bankası Başkanı Erkan, bankacılarla bir araya geldi
11 Eylül 2023 - 09:15 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Bankalar Birligi yönetimiyle bir araya geldi. Görüşmede "Orta Vadeli Program" çerçevesinde bankacılık sektörü değerlendirildi.

Türkiye Bankalar Birliği(TBB) Yönetim Kurulu ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan, 2024 - 2026 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program’ın (OVP) açıklanması üzerine 8 Eylül 2023 tarihinde biraraya geldi.

TBB'den yapılan açıklamaya göre, toplantıda, OVP çerçevesinde, bankacılık sisteminde Türk Lirası’nın ağırlığının artırılmasına yönelik olarak sektördeki son durum ve geleceğe ilişkin beklentiler görüşüldü.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Alpaslan Çakar, toplantının yapıcı ve çok yararlı geçtiğini belirtmiştir.

TCMB Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan, bankacılık sektörünün varlık ve yükümlülüklerinde Türk Lirası cinsi kalemlerin ağırlıklarının artırılmasına yönelik uygulamalardaki kararlılıklarını vurgulamıştır.

TCMB Başkanı Erkan ve TBB Başkanı Çakar, Merkez Bankası ve bankacılık sektörünün görüş birliğinde olmasından dolayı memnuniyetlerini ifade etmişlerdir."

Şimşek: Dünya Bankası'nın kararı OVP'nin bir başka onayı

 

Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan OVP değerlendirmesi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman DMİR11 Eylül 2023 14:30

    Başlangıcı % 15 gibi inandırıcı olmayan politika faizi ile başlanmış olması çok yanlıştı. Bankaları kurtarayım derken vatandaşı batırdınız. Kurların aşırı yükselmesi de enflasyonu körükledi. Başarı şansını kaçırdınız.