BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez bankalarından destek çağrısı----

Merkez bankalarından destek çağrısı

Merkez bankalarından destek çağrısı
07 Kasım 2014 - 14:47 www.finansgundem.com

Politika yapıcılar ve yatırımcılar, merkez bankalarının tek başına ekonomik büyümeyi canlandırmada başarılı olamayacağını belirtti

Politika yapıcılar ve yatırımcılar, merkez bankalarının tek başına ekonomik büyümeyi canlandırmada başarılı olamayacağını, genişlemelerin ivme kazanması için hükümetlerin de adım atmaları gerektiğini belirtiyor.

Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) zayıf enflasyonunun önüne geçmek amacıyla yakın zamanda tahvil alımlarını artıracağı sinyali vermesinden bir gün sonra, Paris’te gerçekleşen bir politika konferansındaki katılımcılar para politikasını yürütmekle görevli yetkililerden çok fazla şey beklendiğini ve bu tür bir bel bağlamanın ekonomileri kalıcı olarak zayıf bırakacağını dile getirdiler.

Fransa Merkez Bankası Guvernörü Christian Noyer, “Merkez bankalarının destek alanında yalnız olduğu gibi değerlendirmeler var ancak hepimiz biliyoruz ki bir vakumda hareket etmezler” dedi.

Noyer, “Çok düşük olan faiz oranlarının yarattığı olağan üstü bir risk var, hükümetlerde zor ancak gerekli kararlar vermek yerine borçlanmaya devam edilebileceği ve yapısal reformların ertelenebileceği illüzyonunu yaratıyor” diye konuştu.

Fed Başkanı Janet Yellen, Bundesbank Başkanı Jens Weidmann ve BlackRock Inc.’in CEO’su Laurance D. Fink’in konferansta konuşma yapması bekleniyor.

Noyer’in ardından konuşan Pacific Investment Management Co. eski yöneticisi Mohamed El-Erian, gevşek para politikasının ekonomiyi ancak sınır bir süre için finans piyasalarında gerilim yaratmadan destekleyebileceğini belirtti. Şu an Allianz SE ekonomik danışmanlığını yürüten El-Erian, “Şimdiye kadar mükemmel olmayan araçlara sahip olsalar da merkez bankalarının sorumluluğu üstlenmekten başka seçenekleri yoktu.  Bu durum bir yolculuk olarak nitelendirilebilir ancak varış noktası değil ve yolculuk fazla uzun sürerse merkez bankaları çözümün bir parçası olmaktan çıkıp soruna dönüşebilir” dedi.

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda ise konuya ilişkin daha az endişeli bir tutum sergiledi. Kuroda hükümetinin tarım, hizmet sektörleri ve işgücü piyasasını daha esnek hale getirmek için kısa vadeli mali destek ve politikalar sağlayacağını belirtti. Kuroda, “Tek başına çabalamıyor. Hükümet hedeflenen amaçlara ulaşmak için önlemler alıyor” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)