BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez artık piyasaları şaşırtmıyor----

Merkez artık piyasaları şaşırtmıyor

Merkez artık piyasaları şaşırtmıyor
25 Aralık 2014 - 07:46 www.finansgundem.com

Burganbank Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erten, Merkez Bankası'nın son dönemdeki kararlarıyla piyasayı şaşırtmaktan vazgeçtiğine dikkat çekti

Burganbank Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erten, 2015 para politikasına ilişkin beklentileri CNBC-e ekranlarında değerlendirdi. Merkez Bankası'nın faize dokunmama kararını yorumlayan Erten şunları söyledi:

"Son dönemlerde Merkez Bankası kararlarıyla piyasayı şaşırtmaktan vazgeçti. Ben şöyle bir anlam yüklüyorum, sanki Davutoğlu hükümetiyle birlikte MB üzerindeki baskı azaldı. Hem sözel yönlendirmede, hem de para politikası kararlarında bahane üreten kelimelerden vazgeçtiğini düşünüyorum. Bunun kredibilite konusunda önemli olduğuna inanıyorum. Bugünkü toplantı enflasyon konusundaki hedef tutturma konusundaki tutumunu değiştirmeyeceğini gösteriyor. Gıdanın enflasyondaki payı yüzde 24 civarında. Gıdanın fiyatlandırmasında yapısal bazı sorunlar var. Gıdanın önümüzdeki dönemde de enflasyondaki özelliğini muhafaza edecektir. Petrol fiyatlarıyla birlikte ithal enflasyonda ciddi tasarruf ihtiyacı ortaya çıktı. Belki de ona vurgu yaptı. Baz etkisi de var. Büyümede haklı olarak topu hükümetin sahasına doğru attı. Seçimden sonra ciddi adım atılacağı inancı verilirse önemli bir kazanım olacaktır.

'FED NETLEŞMEDEN İNDİRİM TERS ETKİ YARATIR'

Kasım veya Aralık'ta hiç gereği olmayan faiz indirimi yapıldı. Bu sefer büyük bir düzeltmeyle durum toparlanmaya çalışıldı. Biz Fed'in faiz artırma sürecine girdik. Fed'in Faiz konusundaki takvimi ve faiz artırım miktarı netleşmeden MB'nin faiz indirimine gitmesi muazzam bir ters etki yapabilir. Bizi daha acı reçetelerle karşı karşıya bırakabilir." Bankacılık sektörüne ilişkin değerlendirme yapan Erten "2015'te kârlılığın daha düşük olduğu bir yıl olacak. Kredi kalitesindeki bozulmayı ciddi bozulma olarak yorumlamak gereksiz" dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)