BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel için küçük, Türkiye için büyük adım----

Merkel için küçük, Türkiye için büyük adım

Merkel için küçük, Türkiye için büyük adım
25 Şubat 2013 - 08:37 www.finansgundem.com

Merkel Türkiye'nin AB ile görüşmelerindeki duraksamaya karşı harekete geçeceğine işaret etti

Türkiye'ye yapacağı iki günlük ziyaretin öncesinde konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel Türkiye'nin AB ile üyelik görüşmelerindeki duraksamaya yönelik çözüm bulmak üzere harekete geçileceğine işaret etti. Türkiye'nin görüşmelerdeki duraksama nedeniyle batıdan uzaklaşabileceğiyönündeki endişelerin Almanya ve Fransa'da Türkiye'nin AB'ye üyeliğine yönelik muhalefetin aşılması için kullanılabileceği gözleniyor.
Merkel haftalık ulusa sesleniş konuşamsında Ankara ile duran görüşmelerin yeniden başlaması çağrısında bulundu. Merkel açık uçlu olarak nitelendirdiği görüşmelerde yeni bir başlık açılmasından yana olduğunu ve Türk hükümeti ile görüşmesinde bu konuyu dile getireceğini söyledi.
Merkel ve lideri olduğu muhafazakar, Hristiyan Demokratik parti Türkiye'nin Avrupa ile tam üyelikten çok özel bir ilişki kurmasına yönelik bir plan hazırlamıştı. Almanya'nın Türkiye için güçlendirilmiş ortaklık olarak nitelenen ve Norveç ve İsviçre gibi ülkeler için uygulanan bir programdan yana olduğu biliniyor.
Avrupalı politikacılar Türkiye ile görüşmelerin yeniden başlamasından yana ve Merkel'in Ankara ziyaretinin aradaki buzları eritecek bir adım olması bekleniyor. İki hafta önce Fransa devlet başkanı Francois Hollande Türkiye'nin üyeliğine yönelik itirazını geri çekmek istediğini belirtmişti. Hollanda Türkiye'nin bunun öncesinde Ermeni Soykırımı konusunda Fransa'nın uydurduğu yalanları kabul etmesi gerektiğini dile getirmişti.
Alman politikacılar, Türkiye'nin üyeliğine yönelik itirazların Almanya'ya yüksek bir bedel getirebileceğini belirterek Türkiye'nin bölgesindeki diğer islam ülkelerine yönelmesinin bu bedeli getirebileceğini dile getirdiler.
Geçtiğimiz haftanın başlarında Bild gazetesinde yer alan bir haberde Avrupa Birliği Enerji Komiseri Gunther Oettinger'in katılığı bir toplantıda bir gün gelip AB'nin Türkiye'ye AB üyesi olması için yalvarmak zorunda kalabileceğini söylediği belirtilmiş ve Oettinger'in "Önümüzdeki 10 yılda bir gün Almanya Başbakanı ve Paris'teki meslektaşı dizlerinin üzerinde sürünerek Ankara'ya gidecekler ve Türklere üyelik için yalvaracaklar" sözlerine yer verilmişti.
Almanya dışişleribakanı Guido Westerwelle ise Cumartesi günü yayınlanan Passauer Neue Nachrichten gazetesinde Türkiye ile görüşmelerin bu yılın ilk yarısında yeniden başlamasına yönelik çabalar sarfedilmekte olduğunu belirtti. Bakan söz konusu haberde "Görüşme sürecine yeni bir momentum kazandırmak zorundayız. Eğer dikkatli olmazsak bir gün gelecek Avrupa'nın Türkiye'den kazanabilecekleri Avrupa'nıun Türkiye'ye faydasından daha büyük olacak"
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)