BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel 22. faslı olumlu karşıladı----

Merkel 22. faslı olumlu karşıladı

Merkel 22. faslı olumlu karşıladı
27 Haziran 2013 - 11:19 www.finansgundem.com

Merkel, Türkiye ile üyelik müzakerelerinde yeni başlık açılmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Bundestag'da yaptığı konuşmada, Avrupa'nın problemlerinin çözülmesi için reform yolunda daha fazla ilerlenmesi gerektiğini söyledi.
Merkel, Almanya olarak diğer ülkelerle dayanışma göstermek istediklerini ancak bunun için üye ülkelerin rekabet gücünü artıracak reformlar yapmaları gerektiğini belirterek, "Almanya, rekabet gücünü iyileştirmeye dönük programlar ortaya koyan ülkelere dayanışma fonları sağlanması girişimlerine direneceğiz" diye konuştu.
Merkel ayrıca, Türkiye ile üyelik müzakerelerinde yeni başlık açılmasını memnuniyetle karşıladığını sözlerine ekledi.
Merkel, parlamentoda yaptığı konuşmada, Türkiye'yle Avrupa Birliği ilişkilerini de değerlendirdi.
Merkel, müzakerelerin yeniden açılması kararından memnuniyet duyduğunu vurgularken, Ankara'ya, ''demokratik değerlerin pazarlık konusu olamayacağını'' hatırlattı.
Merkel, Türkiye'yle varılan uzlaşmanın insan haklarına saygı ve siyasi reform koşullarına bağlı olduğunu kaydederken, bu koşulların ''Avrupa Birliği'nin sanki hiçbir şey olmamış gibi hareket etmediğini de ortaya koyduğunu'' söyledi.
Merkel, ''Bu sonuç, Türkiye'ye önemli bir ortak olduğunu ama protesto özgürlüğü, ifade hürriyeti, hukuk kuralları ile dini özgürlüklerin her zaman geçerli olduğunu ve pazarlık konusu olamayacağını göstermiştir'' dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)