BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMehmet Şimşek’i çılgına çeviren kamu bankası----

Mehmet Şimşek’i çılgına çeviren kamu bankası

Mehmet Şimşek’i çılgına çeviren kamu bankası
04 Nisan 2024 - 08:18 www.finansgundem.com

Bir kamu bankasının seçim öncesi müşterilere bireysel kredi kartıyla ilgili taksitlendirme konusunda bir mesaj atmasının, Bakan Şimşek'i çılgına çevirdiği iddia edildi

İç talebi kısarak enflasyonla mücadelenin yollarından biri olarak görülen kredi kartlarında yapılacak düzenlemeler, seçim öncesinde sıklıkla gündeme gelmişti.

Yerel seçimlerden önce kredi kartı faiz oranlarını ciddi bir şekilde artıran bankalar, vatandaşların cep telefonuna SMS göndererek 1 Nisan tarihinden itibaren bireysel kredi kartlarındaki taksit sayısında güncelleme yapacaklarını duyurmuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bir kamu bankasının seçim öncesi müşterilere bireysel kredi kartıyla ilgili taksitlendirme konusunda bir mesaj atması sebebiyle sinirlendiği öne sürüldü.

Gazeteci Fuat Uğur, seçim öncesi Mehmet Şimşek'in bir kamu bankası Genel Müdürünü ile arasında geçen olayı yazdı. İşte Fuat Uğur'un  "Seçim öncesi Mehmet Şimşek’i çılgına çeviren kamu bankası Genel Müdürü ne yaptı?" yazısı: 

Mehmet Şimşek biliyorsunuz para sıkılaştırma politikaları çerçevesinde pek çok açıklama yapıyor. Bunlardan bazıları günü ve yeri gelince kararnamelerle, yasalarla ya da kurumsal açıklamalarla uygulamaya sokuluyor.

Mesela, başlamış bir uygulama olmasa da kredi kartlarına taksitlendirme konusuyla ilgili de birtakım söylentiler, yazılanlar var.

Ama çok ilginçtir, bir kamu bankasının Genel Müdürü’nün kararıyla seçimden önce tüm müşterilere aşağıdaki mesaj gidiyor:

“Bilgilendirme: Değerli müşterimiz, 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren Bireysel Kredi Kartlarındaki taksit uygulamalarında güncelleme yapılacaktır. 31 Mart 2014 tarihine kadar güncel harcamalarınızı kampanya dahilinde taksitlendirebilirsiniz.”

Mesajın altında bilgi için telefon veriliyor ve ayrıca MERSİS numarası var.

Güncelleme deyince insan önce biraz ikilemde kalıyor ama ardından gelen cümleyi okuyunca o güncellemeden kastedilenin, kredi kartlarındaki taksitlendirme olduğu ve seçim sonrası da tamamen kaldırılacağının ima edildiği çok net anlaşılıyor.

Peki bu konuda resmi ve netleşmiş bir karar var mı?

Detayları kamuoyuyla ve bankacılık sistemiyle paylaşıldı mı?

Hayır.

O halde bu mesajın sebebi ne?

Şimdi yukarıdaki mesajı okuyan yüzbinlerce banka müşterisi olan seçmen ne düşünmüştür sizce?

“Demek ki seçimden sonra elimizi rahatlatan kredi kartı taksitlendirme sistemi tamamen kalkacak.”

Seçmenin çoğunun dar gelirli olduğu, alışverişini kredi kartıyla ve taksitlendirmeyle yaptığı, ihtiyaçlarını bu yöntemle karşılayabildiği düşünülürse, bu mesajın vatandaş üzerindeki etkisini bilmemek mümkün mü?

Peki, böyle bir mesajın sandığa yansıması olur mu?

Hem de nasıl.

Bir kamu bankası, henüz ortada bir karar ve uygulama yokken nasıl olur da seçimden birkaç gün önce böyle bir mesaj atar müşterilerine? Bunu iyi niyetli tutum olarak okuyabilir miyiz?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bizim gibi düşünmüş olmalı ki söz konusu bankanın Genel Müdürü’nü arayıp sert sözlerle eleştiriyor. Banka Genel Müdürü “Benim yardımcım BDDK Başkan yardımcısı tarafından arandı, onun ifadesi üzerine bu mesajı gönderdik” diye açıklama yapıyor. Ancak Mehmet Şimşek durmuyor. Fikri takip yaparak BDDK Başkanı’nı arayıp bu durumu soruyor. BDDK Başkanı ise “Bizim böyle bir mesajımız olmadı. Sadece nisan ayı başından itibaren, özellikle de bayram sonrası için bankalarımızı kredi kartı taksitlendirmesi üzerine yeni düzenlemeler gelebilir, hazırlıklarınızı yapın” diye uyardıklarını söylüyor Bakan Mehmet Şimşek’e.

Şimşek: Fiyat istikrarı hedefimize ulaşana kadar ne gerekiyorsa yapacağız

 

Şimşek'ten kira beyannamesi uyarısı: Yaptırıma maruz kalmayın

 

Bakan Şimşek'ten seçim sonrası ekonomi mesajı

 

Bakan Şimşek: 1.5 milyar dolarlık kaynak temin ettik

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mehmet Şimşek'e itimadım tam

 

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakkı Güler07 Nisan 2024 22:21

    Seçim öncesinde bu işlemi kapatmak nerden bakarsan bak yanlış olmuş

  • Kerim06 Nisan 2024 22:16

    Adam yalan mi soylemis..müşterilerini uyarmis..kötü mü yapmis..herkes gardini alsin hazirliklarini yapsin diyolar..sonra kızıyorlar...hükümet bayram sonrasını beklemiyor mu..zaten bayram sonra olmadan kk alis veriş faizlerini artirdilar.daha turpun büyüğü heybede....

  • Liyakatsiz banka yöneticileri06 Nisan 2024 11:46

    Seçim öncesi bu tür eylemler, hem ekonomik istikrar hem de politik dengeler açısından risk taşıyor.Bakan Şimşek'in bu duruma sert tepki göstermesi, seçim öncesi ekonomik politikaların hassasiyetini ve bu tür haberlerin seçmen üzerindeki potansiyel etkisini gözler önüne seriyor.

  • Akılsızlar05 Nisan 2024 21:28

    Artık kim kimi neresiyle dinlediyse, tam da seçim öncesi ne acayip bir karar! Mevcut hükümete gizli bir darbe yapılmış!

  • Sabrullah Şişmesazoğlu05 Nisan 2024 21:10

    Kamu harcamalarını kıs. Bırak kamu bankalarına sinirlenmeyi. Üsküdar Belediyesi'nin su böreği siparişi, Şubat ayında Şanlıurfa Belediyesi'nin 1.5 milyon dolarlık halı siparişinden bahset.

  • Bursalı Vatandaş04 Nisan 2024 21:06

    Bu mesajı görünce acaip canım sıkıldı.Sandıkta tabi ki etkili oldu. Hiç aklımdan çıkmıyor ki 

  • Mustafa ÇAĞRI04 Nisan 2024 11:37

    Bu resmen enflasyonla mücadeleye TÖKEZ koymaktır. Hemen değiştirilmelidir.