BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan: Mehmet Şimşek'e itimadım tam----

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mehmet Şimşek'e itimadım tam

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mehmet Şimşek'e itimadım tam
27 Mart 2024 - 17:19 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomide gerçekten yetkin isimlerden oluşan güçlü bir kadro kurduk. Batman'ın bir evladı olan Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'e bu konuda tam itimadım var" dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır mitinginiz ardından Batman'a geçti. Batman'da halka seslenen Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

Yaklaşık 11 aylık aranın ardından bir kez daha sizlerle kucaklaşmanın bahtiyarlığı içindeyim. Batman, bizim kalubeladan beri kardeşimiz, sırdaşımız… Biz Batman'ı ve Batmanlı kardeşlerimizi her şeyin ötesinde sadece Allah için seviyoruz. Bundan sonra da kalplerimizin kapılarını birbirimize açık tutmaya devam edeceğiz.

Meydana gelmeden önce sorun dedim katılım ne kadar? 50 bin dediler… Meydanlara sığmayan sevdanız için her birinize teşekkür ediyoruz. Mevla aramızdaki muhabbeti daim eylesin diyorum. Milletçe ve İslam alemi olarak 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'i idrak ediyoruz. Sizlerin nezdinde Batman halkının Ramazan-ı Şerif'ini tebrik ediyorum. Rabbim tuttuğunuz oruçları, yaptığınız ibadetleri bu mübarek günler hürmetine daha da artırdığınız hayır ve hasenatınızı kabul buyursun. Rabbim hepimizi sağlık ve afiyetle Ramazan-ı Şerif'e nasıl kavuşturduysa inşallah bayramına da öylece kavuştursun.

Tabii kendimiz için dua ederken gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizi de unutmuyoruz. Terör devleti İsrail'in Filistin halkına yönelik katliamları hepimizin yüreğini kanatıyor. Tüm barbarlığına, batılı devletlerden aldığı askeri desteğe rağmen İsrail, Gazzeli kardeşlerimizin direniş azmini tam 173 gündür kıramadı. Filistin halkı, destansı direnişleriyle tüm dünyaya insanlık, onur ve cesaret dersi verdi. Neredeyse 6 aydır aralıksız süren katliamın ardından önceki gün BM Güvenlik Konseyi acil ateşkes kararı aldı. Batının şımarık ve hukuk tanımaz çocuğu olan İsrail'in alınan karara uyması için bu ülke üzerindeki baskının artırılması gerekiyor. Olumlu karşıladığımız bu kararın yerine getirilmesi noktasında Türkiye olarak üzerimize düşeni yapacağız. Gazzeli kardeşlerimizin bir an önce barışa ve huzura kavuşması için de her türlü çabayı sergileyeceğiz. Varsın birileri siyasi çıkar uğruna bize bühtan etsin, varsın birileri devletimize iftira atacak kadar gözünü karartsın, varsın birileri Filistinli kardeşlerimize terörist diyecek kadar hoyratlaşsın, biz yarım asrı bulan siyasi hayatımızın her döneminde olduğu gibi bugün de yarın da zalimler karşısında baş eğmeyeceğiz. Dünyanın neresinde bir mazlum ve mağdur varsa imdadına koşmaktan geri durmayacağız.

Sizlerle en son 14-28 Mayıs seçimlerinden hemen önce yine burada buluşmuştuk. Valilik önünde yaptığımız 10 Mayıs'taki mitingimizde Batmanlı kardeşlerim bizi muhabbetle, heyecanla bağırlarına basmıştı. Türkiye'nin en kritik seçimlerinden birini suhuletle atlattık. İktidara giden yolu, milletin tertemiz iradesinde değil de terör örgütlerinin desteğinde arayanlara girdikleri yolun çıkmaz sokak olduğunu gösterdik. Bu seçimlerde Cumhur İttifakı'yla birlikte tüm Türkiye kazandı. 81 vilayetimizin hepsi kazandı. 85 milyonun her bir ferdi kazandı. Millete ballandırarak anlattıkları ittifakın ve adayının temelinin çürük olduğu böylece ortaya çıktı. Altılı masa dediler, şu anda hiçbirisi parlamentoda değil. Masanın altına birilerini soktular, ne çıktı? Hiç…

Bugün siyaset arenasına baktığınızda Cumhur İttifakı yoluna kararlı bir şekilde devam ederken altılı masanın yerinde yeller esiyor. Siyaset mühendisliklerinin ürünü olarak kuruldular, sonra da aynı siyaset mühendisleri tarafından tek hamleyle yıkıldılar. Şimdi birbirleri hakkında söylediklerini, birbirlerine kurdukları kumpasları gördükçe onlar adına inanın biz de hicap duyuyoruz. Milletimizin verilmiş sadakası varmış. Allah Türkiye'nin yüzüne bakmış da bunlar iktidara gelmemiş.

Biz seçim sürecindeki dirayetli duruşumuzla milletimizin hançerlenmesinin önüne geçtik. Aslında altılı masa denilen yamalı bohçayı millete umut diye pazarlayanlar, bunların içlerinin boş olduğunu çok iyi biliyorlar. Benim Kürt kardeşlerim dahil seçmenlerine, masaya ve adayına oy verdirdiler. Sırf kendi ihtirasları için tapulu mülkü olarak gördükleri seçmenlerinin iradesini sağa sola peşkeş çektiler. Aynı nobranlığı, aynı küstahlığı, aynı milli irade simsarlığını bu seçimlerde de sürdürüyorlar. CHP'li ve DEM'li bir avuç komprador dışında ne olup bittiğinden kimsenin haberi yok. Her iki partiye gönül verenlerin ne düşündüğünü ne istediğini zaten kimse umursamıyor. Bizim belirlediğimiz adaylara gidip tıpış tıpış oy vereceksiniz dediler, verdiler mi? Vermediler… Milletimizin bu çirkin dayatmayı kabul etmeyeceğine inanıyorum. 31 Mart'ın Türkiye'nin bu işportacı siyaset anlayışından kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum.

Türkiye'yi bölgesindeki birçok ülkeyi saran yangından uzak tuttuk. Tüm terör örgütlerine karşı başarılı mücadele yürüttük. Bölücü örgütün topraklarımızda varlığı bitme noktasına geldi. Suriye'den ülkemize yönelen tehdit önemli ölç üde kontrol altına alındı. Bu yaz itibariyle Irak sınırlarımızın güvenliğini temin etmiş olacağız.

Bölgemizde bu kritik adımları atarken elbette tüm dünya gibi ülkemizi de olumsuz etkileyen enflasyon meselesini göz ardı etmiyoruz. Ekonomide gerçekten yetkin isimlerden oluşan güçlü bir kadro kurduk. Batman'ın bir evladı olan Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'e bu konuda tam itimadım var. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren olumlu yansımaları daha net göreceğiz. Emeklilerimizin sıkıntılarının da farkındayız. Bu sıkıntıların hafifletilmesiyle ilgili samimiyetimizi bu güne kadar attığımız adımlarla ortaya koyduk. Bir defaya mahsus 5'er bin liralık ödeme yaptık. Maaşlara yaklaşık yüzde 50 oranında; yani enflasyonun üzerinde zam yaptık. Bizim getirdiğimiz bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyesini 2 Nisan'dan itibaren hesaplara yatırıyoruz. Banka promosyonlarının güncellenmesini sağladık. Kamu bankalarımız 8 bin lira ile 12 bin lira arası promosyon ödemesi yapacak.

Tüm hanelere sağladığımız 25 metreküplük ücretsiz doğalgaz desteğimiz devam ediyor. Toplam 87 milyar liralık doğrudan destek verdik. Enflasyon düştükçe, depremle ilgili yükümüz azaldıkça bütçede elimiz daha rahatlayacak. Muhalefet yine atıp tutarak yine yalan yanlış söyleyerek emeklilerimizi bize karşı kışkırtmaya çalışıyor.

BATMAN'DAKİ YATIRIMLAR

Batman'a son 21 yılda 91 milyar lira kamu yatırımı yaptık. Batman'da üniversitemizi faaliyete geçirdik. 2554 kişi kapasiteli yurt binaları açtık. 39 spor tesisi yaptık. 15 bin kişilik Batman Stadyumu'nu yaptık. İhtiyaç sahiplerine 9 milyar liralık kaynak aktardık. 810 yataklı eğitim ve araştırması başta olmak üzere 8 hastane dahil, 43 sağlık tesisinin yapımını tamamlayıp hizmete açtık. 500 yataklı Batman Devlet Hastanemizle birlikte iki tesisimizin inşasına devam ediyoruz. 6 bin 352 konutu hak sahiplerine teslim ettik. 10 bin 720 bağımsız bölümün dönüşünü gerçekleştirdik.

Bölünmüş yol uzunluğunu 13 km.'den 163 km.'ye çıkardık. Batman-Hasankeyf yolunda köprü ve tüneliyle yolun 30 km.lik kesimini bölünmüş yol olarak tamamladık. Kalan yolu bu sene bitiriyoruz. Batman-Diyarbakır yolu, Kozluk ayrım, Baykan 11. bölge hududu yolu, Gercüş Kırkat göleti yolunda çalışmalar devam ediyor. Gövde uzunluğu bakımından dünyanın en büyük barajı olan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve hidroelektrik santralini şehrimize kazandırdık. Batmanlı çiftçilerimize 13 milyar lira tutarında tarımsal hibe desteği verdik. Bir arge merkezi ve bir teknopark kurduk. Batman Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı inşaatını 2023 sonu itibariyle tamamladık. Böylece yaklaşık 5 bin kişiye daha ilave istihdam imkanı getirdik. Şimdi Batman Organize Sanayi bölgesini 430 hektar daha büyütüyoruz. Batman'daki işverenlerimize 5 milyar lira tutarında prim teşviği verdik."

Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli bir ittifak kurdular

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Mayıs’ta ABD’ye gidiyor

 

Erdoğan: Enflasyonun düşmeye başlamasıyla elimiz biraz daha rahatlayacak